HSH Nordbank var tidligere på måneden med til at trække tæppet væk under det problemramte Rickmers Group, men det er ikke begyndelsen på en ny tendens i bankens forhold til sine kunder blandt pressede rederier på trods af, at banken er tynget af sine udlån til shippingbranchen. 

Det siger CEO i HSH Nordbank, Stefan Ermisch, i et interview med den tyske avis Handelsblatt.

Kapitalfond: Slutspillet er i gang for shipping i Hamborg  

"Vi ønsker helt sikkert ikke med sagen med Rickmers at skabe et nyt mønster. Vi ser meget nøje på hver enkelt sag, objektivt og professionelt. Først og fremmest er det imidlertid op til operatørerne at sikre tilstrækkelige kapitalisering i deres virksomheder, det ansvar kan de ikke lægge over på bankerne," siger Stefan Ermisch og understreger, at beslutningen om Rickmers Group blev truffet fuldstændig helhjertet.

"Vi evaluerer alle vores krediteksponeringer udelukkende på økonomiske kriterier, ikke politiske."

HSH Nordbank er i gang med en privatiseringsproces, der skal ændre ejerskabet for banken, der er ejet af to tyske delstater, til et privat ejerskab.

Forskellige aktører, blandt andet både kinesiske og amerikanske, har været nævnt som potentielle købere af banken, der kan fremstå mindre attraktiv som opkøb især på grund af de store posteringer til shippinglån.

Bertram Rickmers kan miste hele sit gamle imperium  

Moody's: Så store er problemerne for fem tyske shippingbanker  

HSH Nordbank trækker tæppet væk under Rickmers