ShippingWatch

DSV-konkurrent tjener mindre trods travlhed

Schweiziske Panalpina har flyttet flere varer rundt i verden, men indtjeningen er ikke fulgt med. I første kvartal kommer selskabet ud med et overskud på 16,4 mio. schweizerfranc, hvilket er et markant fald.

Selv om den schweiziske DSV-rival Panalpina flytter flere varer rundt i verden, så har indtjeningen ikke fulgt med op.

Panalpina kunne i første kvartal fremvise en vækst i volumen på 8 pct. inden for søfragt og 7 pct. i luftfragt, hvilket ifølge selskabet selv er en højere vækst end på markedet generelt.

Alligevel kom Panalpina ud af første kvartal med et overskud på 16,4 mio. schweizerfranc, hvilket er et fald fra 24 mio. schweizerfranc i samme periode sidste år. Det er et mindre underskud inden for søfragt, som trækker resultaterne ned.

Selskabet havde i forbindelse med sit årsregnskab i februar varslet, at resultaterne i første kvartal ville byde på fald i overskuddet.

Torsdag var der regnskab fra en anden af DSV's konkurrenter - schweiziske Kuehne & Nagel - og her var der lidt af de samme tendenser som hos Panalpina.

Kuehne & Nagel kunne fremvise en vækst på henholdsvis 9 pct. inden for søfragt og 15,5 pct. i luftfragt. Den markante vækst var dog til dels gået ud over indtjeningen, som viste et mindre fald.

DSV kommer med regnskab for første kvartal 2. maj.

Kuehne + Nagel leverer lavere driftsoverskud end ventet

Panalpina forventer vækst på to pct i søfragt

 

Tidligere Blue Water-chef videre i schweiziske Panalpina

Panalpina holder indtjeningen i presset fragtmarked

 

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere