IMF (International Monetary Fund) mener, at væksten i den globale økonomi bevæger sig i den rigtige retning med længe ventede cykliske opsving i investeringer, produktion og handel, og derfor skruer valutafonden nu op for vækstforventningerne til den globale økonomi i 2017.

Det fremgår af IMF's "World Economic Outlook," som er blevet lagt på bordet tirsdag eftermiddag.

Af den fremgår det, at IMF nu forventer en global vækst på 3,5 pct. i år, mens væksten i 2018 fortsat ventes at lande på 3,6 pct.

Prognosen kommer oven på et 2016, hvor verdensøkonomien oplevede en gennemsnitlig vækst på 3,1 pct.

Den justerede prognose for 2017 er 0,1 procentpoint bedre, hvad IMF tidligere har meldt ud.

"Stærkere aktivitet, forventninger om mere robust global efterspørgsel, reduceret deflationspres og optimistiske, finansielle markeder er alle positive udviklinger," skriver IMF i et resumé af rapporten bragt på deres hjemmeside.

Her peges der dog også på, at der er strukturelle hindringer for et stærkere opsving samt risici, der på mellemlang sigt er vigtige udfordringer for verdensøkonomien.

"Samlet set understreger denne rapport behovet for troværdige strategier i avancerede økonomier og nye markeder og behovet for at udvikle dem til at tackle en række fælles udfordringer i en integreret, global økonomi," skriver IMF.

Rotterdam Havn tror på stærkt år for containerfragt  

OECD ser fortsat store risici for den globale økonomi  

IMF fastholder globalt vækstskøn og skruer op for USA