Revisonsfirmaet Deloitte i Sydkorea vil få forbud mod at indgå kontrakter i landet med såvel børsnoterede som unoterede virksomheder i et år.

Forbuddet forventes udstedt af Sydkoreas finanstilsyn FSC, Financial Services Commission, om kort tid som straf for revisionsfirmaets rolle i forbindelse med afsløringer af regnskabsfusk og oppustede værdier på skibsværftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) tilbage i 2013 og 2014. Det skriver nyhedsmediet Pulse og andre koreanske medier.

Tidligere Daewoo-chef idømt ti års fængsel for fusk  

Sanktionen mod Deloitte-selskabet med navnet Deloitte Anjin forventes udstedt den 5. april på et møde i Finanstilsynet.

"Vi mener, at Deloitte Anjis revisisorer har set gennem fingre med regnskabssvindel på DSME" siger en embedsmand fra tilsynet.

Ifølge Pulse er Deloitte Anjin Sydkoreas næststørste revisionsfirma med flere hundrede børsnoterede virksomheder i kundekredsen, der udgør over 1.000 selskaber.

Sydkoreanske myndigheder gennemførte sidste år en razzia på værftet.

Ko Jae-ho, tidligere topchef i Daewoo Shipbulding & Marine Engineering, blevet i januar idømt ti års fængsel for omfattende snyd med det sydkoreanske værfts regnskaber fra 2012 til 2014. En tidligere vicepræsident er også blevet dømt.

Daewoo-chef afhørt om forsøg på at skjule kæmpetab  

Koreansk værftsgigant har svindlet for 8 mia kroner  

DSME kan få endnu en milliarddyr redningspakke

Bank har tabt 4,8 mia dollars på krisen i Sydkorea  

Sydkoreansk storværft får grønt lys til opsplitning