Et svagt fragtmarked har betydet lavere indtægter hos den schweiziske DSV-rival Panalpina, der dog har formået at holde indtjeningen i tredje kvartal.

Det viser regnskabet fra det schweiziske transport- og logistikselskab, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Omsætningen faldt med omkring 200 mio. schweizerfranc til 1267 mio. schweizerfranc - eller 8710 mio. kr. - i tredje kvartal, mens driftsoverskuddet før finansposter steg marginalt til 32,9 mio. schweizerfranc - eller 226 mio. kr.

Ser man på omsætningen i de første ni måneder af 2016, kan man se, at tendensen med en faldende omsætning har været der hele året. På de ni måneder er omsætningen faldet samlet med lød den på 3863,5 mio. schweizerfranc mod 4409,3 mio. schweizerfranc.

"Trods faldende markeder for luft- og søfragt samt et pres på marginerne i de første ni måneder af året leverede vi bedre på både EBIT og koncernresultat (begge justeret for engangsposter)," siger Stefan Karlen, CEO i Panalpina, om resultatet i en pressemeddelelse.

"Vores divisioner for luftfragt og søfragt udviklede sig i hver sin retning. I luftfartsdivisionen, Air Freight, har vi øget vores volumen med 9 pct., mens de faldt med det samme i Ocean Freight. Dette resulterede i en næsten uændret samlet bruttoavance i forhold til sidste år," siger direktøren.

Panalpina melder, at det ikke regner med medvind fra markederne i den nærmeste fremtid.

"Som vi også fortalte på vores kapitalmarkedsdag i slutningen af september, så er det nødvendigt, at vi fastholder vores omkostningsdisciplin, mens vi på samme tid skal intensivere fokus på væksten på toplinjen," siger Stefan Karlen i regnskabet.

DSV kommer med regnskab 1. novemb

Panalpina presset af dårlige tider i oliebranchen

Logistikselskab taber 10 procent på søfragt

Panalpina skifter topchef og formand