Kun få dage efter at Aibel og National Oilwell Varco bebudede hundredvis af afskedigelser, bliver den norske offshore-industri ramt af endnu en fyringsrunde.

NRK skriver, at leverandøren FMC Kongsberg Subsea planlægger at fyre 700 ansatte som en direkte konsekvens af de hårde vilkår i branchen.

Det er tredje gang, at den lave oliepris får selskabet til at skære på ned på bemandingen. Sidste sommer mistede 400 medarbejdere deres job, mens yderligere 150 blev afskediget i september.

Fyringerne blev annonceret på et møde tirsdag eftermiddag, mens der onsdag morgen er afholdt møder på FMCs afdelinger i Kongsberg, Asker, Bergen, Kristiansund, Florø og Stavanger.

"Vi har forventet at få den her besked, men antallet kommer bag på os. Vi havde måske forestillet os i nærheden af 400. Det er hårdt at arbejde i oliebranchen lige nu," siger Jenny Archer, tillidsrepræsentant på FMC Kongsberg, til NRK.

Afskedigelserne forventes at være gennemførte med udgangen af juni, skriver det norske medie.

Det er ikke kun den norske offshore-industri, der må svinge sparekniven som følge af den lave oliepris. Mandag annoncerede danske Falck Safety Services, der træner og uddanner ansatte på platforme, at man restrukturerer forretningen og fyrer to direktører.

Norske offshore-selskaber fyrer igen hundredvis

Olieprisen får Falck Safety Services til at fyre topchefer

Norske offshore-ingeniører ramt af langtidsledighed