ShippingWatch

Bagmandspolitiet har sigtet Jim Pedersen i OW-sagen

Tidligere CEO i OW Bunker Jim Pedersen og tidligere CFO Morten Skou er blevet sigtet af bagmandspoiltiet i sagen om bunkerselskabets kollaps. "Det er fuldstændigt uden indhold," siger Jim Pedersen til ShippingWatch.

Bagmandspolitiet har sigtet den øverste daglige ledelse af det nu krakkede danske bunkerselskab OW Bunker. Tidligere CEO Jim Pedersen er sammen med tidligere CFO Morten Skou sigtet i sagen.

"Det er fuldstændigt uden indhold," siger Jim Pedersen i en kommentar til ShippingWatch om sigtelsen.

Den tidligere chef for Singapore-selskabet Dynamic Oil Trading Lars Møller er ifølge Berlingske ligeledes blandt de sigtede, bekræfter hans advokat Arvid Andersen. Sigtelsen drejer sig om mandatsvig i forbindelse med aktiviteterne i OW Bunkers datterselskab i Singapore, Dynamic Oil Trading. Arvid Andersen og hans klient bestrider påstanden. Derudover har han ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Ifølge ShippingWatchs oplysninger er det ligeledes forhold, der vedrører datterselskabet i Singapore, som bagmandspolitiet har sigtet Jim Pedersen for. Mere konkret handler det om, at ledelsen på hovedkontoret i Nørresundby har tilladt, at Dynamic Oil Trading fik lov til at opbygge den enorme gæld til det lokale bunkerselskab Tankoil, som endte med at være det udestående, som tog livet af OW Bunker.

Blandt de jurister, som ShippingWatch har talt med, er vurderingen, at den daglige ledelse vil pege på det forhold, som bl.a. har været nævnt i kurators rapport, nemlig at et anseeligt beløb var "holdt ude" af bøgerne. Netop den viden, som den daglige ledelse har haft eller ikke har haft om det hastigt stigende udeståender i Singapore, er det helt afgørende element i sagen.

Lars Møller har fastholdt, at ledelsen var informeret om Tankoil-forholdet, og har ligeledes henvist til informationerne i kurators rapport, som blev offentliggjort lige inden nytår 2015.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Den tidligere finansdirektør Kimmie Goh fra Dynamic Oil Trading er ifølge Berlingske derimod ikke omfattet af sigtelsen, hvilket glæder hendes advokat Anders Nemeth.

"Jeg er, særligt i lyset af de beskyldninger der blev rettet mod Kimmie Goh i forbindelse med OWB's kollaps, naturligvis tilfreds med, at hun ikke bliver sigtet af Bagmandspolitiet," skriver Anders Nemeth i en sms til Berlingske.

Med sigtelserne bliver der således åbnet endnu et spor efter den opsigtsvækkende konkurs, nemlig anklagemyndighedens straffesag mod dem, man mener, er ansvarlige for kollapset.

Sideløbende kører opgøret om de mange rederiers betaling for bunkerolie. Et spørgsmål, der afgøres ved den britiske højesteret den 22. marts. Herefter venter investorernes og aktionærernes erstatningssager, som er både de store pensionskassers og de mange små aktionærers forsøg på at få deres penge tilbage.

De sigtede skal inden for de nærmeste uger vende tilbage til bagmandspolitiet med deres holdning. Der ventes at gå tre-fire uger, før der er svar fra alle sigtede.

Nu åbnes dørene til OWs asiatiske skæbneselskab

Få uger til det endelige opgør om resterne fra OW

Singapore blev advaret om OW Bunkers banemand

Lars Møller ser OW kurators rapport som opbakning

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere