De første sigtelser efter kollapset af OW Bunker har fundet sted, erfarer Berlingske.

Den tidligere chef for Singapore-selskabet Dynamic Oil Trading er blandt de sigtede, men det er endnu uklart, hvem politiet i øvrigt har valgt at sigte, skriver avisen.

Arvid Andersen, advokat i SJ Law, bekræfter dog, at hans klient Lars Møller er sigtet for mandatsvig i forbindelse med aktiviteterne i Dynamic Oil Trading. Arvid Andersen og hans klient bestrider påstanden. Derudover har han ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Det er uvist, om OW Bunkers tidligere topchef Jim Pedersen er blandt de sigtede. Hans advokat, John Korsøe fra advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen, ønsker ikke at udtale sig om spørgsmålet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Den tidligere finansdirektør Kimmie Goh fra Dynamic Oil Trading er ifølge Berlingske derimod ikke omfattet af sigtelsen, hvilket glæder hendes advokat Anders Nemeth.

"Jeg er, særligt i lyset af de beskyldninger der blev rettet mod Kimmie Goh i forbindelse med OWB's kollaps, naturligvis tilfreds med, at hun ikke bliver sigtet af Bagmandspolitiet," skriver Anders Nemeth i en sms til Berlingske.

Med sigtelserne bliver der således åbnet endnu et spor efter den opsigtsvækkende konkurs, nemlig anklagemyndighedens straffesag mod dem, man mener er ansvarlige for kollapset.

Sideløbende kører opgøret om de mange rederiers betaling for bunkerolie, et spørgsmål, der afgøres ved den britiske højesteret den 22. marts. Herefter venter investorernes og aktionærernes erstatningssager, som er både de store pensionskassers og de mange små aktionærers forsøg på at få deres penge tilbage.

Få uger til det endelige opgør om resterne fra OW

Singapore blev advaret om OW Bunkers banemand

Skibsredere får pusterum i OW-opgør