ShippingWatch

Tysk bank vil skære stor luns af dårlige shippinglån

Den tyske bank NordLB planlægger at skære kraftigt ned på sine dårlige shippinglån de kommende år. Når 2019 er omme, skal de problematiske lån være skåret med 4,1 mia. euro.

Den tyske shippingbank NordLB vil af med en stor bid af sine dårlige shippinglån, som skal tæt på halveres de kommende år.

I øjeblikket løber bankens problematiske shippinglån op i 9,1 mia. euro, hvilket svarer til lidt over 67 mia. kr.

Men når 2019 er omme, så skal de dårlige shippinglån være nedbragt markant, så de kun udgør fem mia. euro. Det oplyser NordLB i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Her kan man læse, at udlån til shippingindustrien fortsat er en torn i øjet på banken.

I alt NordLB foretaget hensættelser til dårlige lån på 683 mio. euro i tredje kvartal. Ifølge banken skyldes det stort set kun problematiske shippingkunder.

Mens banken vil af med en stor del af sine lån til shippingkunder med dårlig økonomi, så skal shippingporteføljen i det hele taget være mindre. Den står på 13,3 mio. euro ved udgangen af september, men ventes at være nedbragt til 13 mio. euro, når 2017 er omme.

NordLB, som fusionerede med Bremers Landesbank med udgangen af august, oplyser desuden, at shippingforretningen fremover udelukkende vil blive håndteret fra kontoret i tyske Hannover.

Tysk storbank kæmper stadig med shipping

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Commerzbank har skrællet 1,5 mia euro af shippinglån

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere