ShippingWatch

Services

Jan Jacobsen gravede selv afgørende beviser frem

Et ukendt bunkerselskab, en teknisk rapport og en vidneforklaring fra en tidligere salgschef var med til, at Monjasa og stifter Jan Jacobsen blev frikendt ved Vestre Landsret. Jan Jacobsen fandt selv frem til flere af de afgørende beviser.

"De mindre børsnoteringer er stort set døde, og det er en god ting"

I takt med at de traditionelle shippingbanker har skruet ned for lån til industrien, er alternativer som obligationer ved at finde fodfæste. Det vurderer i alt fald investeringsbanken Stifel, der samtidig glæder sig over, at børsmarkedet har vendt sig mod mere likvide selskaber.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Her er sidste uges bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Tre bunkerchefer tiltalt for millionsvindel mod kunder

Et Singapore-baseret bunkerselskab og tre af dets chefer er tiltalt for at have bedraget kunder for mere end otte mio. dollars, svarende til 50 mio. kr. Svindlen er sket ved at overfakturere kunderne for køb af brændstof.

Anklager fulgte papirsporet i sagen mod Monjasa

Anklageren i ankesagen mod bunkerselskabet Monjasa lagde i sin procedure vægt på mistænkelige leveringssedler, som tidligere er stemplet som forfalskede for at vildlede en kunde. Forsvaret procederer i dag, onsdag.

Tidligere Monjasa-chef i hårdt angreb på kronvidne

En tidligere salgschef langede hårdt ud efter bagmandspolitiets kronvidne i sagen mod Monjasa. Han afviste at have foretaget et natligt opkald, som overbeviste vidnet om, at der foregik snyd i bunkerselskabet.

Her er sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Maersk måtte nedpræcisere forventningerne til Maersk Line for i år, men på Esplanaden kunne man glæde sig over en vigtig nyhed om overtagelsen af Hamburg Süd. Også retssagen mod Monjasa-stifteren Jan Jacobsen prægede sidste uge på ShippingWatch.

Monjasas bedrageridømte stifter slås for frifindelse

Jan Jacobsen, indtil for nylig ejer af bunkerselskabet Monjasa, har siden sin dom for groft bedrageri arbejdet ihærdigt på sit forsvar i den spektakulære straffesag. Han har i Vestre Landsret bragt nye oplysninger frem.

Nordea: Rolig periode for olien kan være forbi

I en ny prognose justerer Nordea Markets sine udsigter for olieprisen de kommende år. Politisk uro er steget, og der er ingen grænser for olieprisen, hvis en krig bryder ud i Mellemøsten, skriver olieanalytiker Thina Saltvedt.

Her er sidste uges bedste på ShippingWatch

Kinesisk oprustning i containerindustrien, der er i fremgang, bankers oprydning i flåde af projektskibe, massive afskedigelser i danske OMT samt flere opgør i bunkerindustrien prægede sidste uge på ShippingWatch.

Prosafe har halveret medarbejderstaben på land

Alene på land har hotelrigselskabet Prosafe reduceret antallet af ansatte med omkring 100 personer over det sidste år, fortæller CEO Jesper Kragh Andresen til ShippingWatch efter regnskab.

Rettelse: Bunkerselskaber forlader Singapore

Dette er en ny version af den oprindelige artikel om bunkerindustrien i Singapore efter introduktionen af flowmetre 1. januar 2017. Det er bl.a understreget, at der ligger kommercielle grunde bag det græske bunkerselskab Aegeans beslutning om ikke at være fysisk leverandør i havnen, og at den ikke kan kobles sammen med kampen mod bunkersvindel. ShippingWatch beklager over for Aegean og læserne de misforståelser, den oprindelige artikel kan have medført.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere