ShippingWatch

Services

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Endnu et bunkerselskab forlader Singapore

Et bunkerselskab har fravalgt at forlænge sin licens i Singapore og forlader dermed det vigtige marked for handel med skibsbrændstof. Selskabet er det tredje inden for kort tid, som forlader Singapore.

PFA går ind som partner i transportcenter

Havnegruppen ADP og pensionsselskabet PFA er gået sammen i et joint venture om at udvikle et logistikcenter i Taulov ved Fredericia. De to partnere vil investere op mod to mia. kr.

Singapore vil være helle for konkurs-truede selskaber

Singapore vil lave et system, der svarer til det amerikanske chapter 11, hvor konkurstruede selskaber kan søge beskyttelse. Det kan blive relevant for de mange shipping- og offshoreselskaber, der er pressede i østaten.

Nordisk maritim voldgift kommer i skarp konkurrence

Flere maritime voldgifter verden over er i øjeblikket meget interesseret i at få sager fra verdens største marked i London. Derfor vil en nordisk maritim voldgift få skarp konkurrence fra bl.a. Singapore, hvor sagerne bliver flere og flere.

Specialmægleren Edge vil fordoble markedsandel

Mægler-gruppen Edge har udvidet de sidste år og er langt fra færdig. Selskabet ønsker at være en "flygtningelejr" for mæglere, der ikke vil trækkes ned af bureaukrati, siger CEO Tom Midttun til ShipingWatch.

DNV GL gik i rødt i første halvår

Klassifikationsselskabet DNV GL fik et minus på bundlinjen i første halvår og gik tilbage på antallet af ansatte. Problemerne i shipping vil vare til 2018 og for offshoreservice endnu længere, siger CEO Remi Eriksen til Finansavisen.

HSH Nordbank frygter kinesisk finansieret byggeboom

Kinas leasingselskaber er med til at finansiere skibe, der reelt ikke er behov for, lyder bekymringen fra HSH Nordbanks shippingchef Christian Nieswandt over for ShippingWatch. Også Danske Bank og Danmarks Skibskredit har noteret sig "et ændret konkurrencebillede."

Rederier afvikler indkøbsselskabet Seamall

"Jeg tror på, at konceptet om at samle storindkøb har en fremtid, men vi lykkedes ikke med det," siger bestyrelsesformand Klaus Kjærulff i Seamall, der var et indkøbssamarbejde mellem rederier som blandt andre Norden og Clipper.

Her er sidste uges bedste på ShippingWatch

Maersk sagde farvel to endnu to topledere i løbet af ugen. Nettoløn trækker skibe tilbage til tysk flag. Maersk Line fik vigtig Hamburg Süd godkendelse men kan få svært ved at flage skibe om. Nordkoreanere arbejdede på dansk skib. Og meget mere. Læs ugens bedste.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere