ShippingWatch

Maersk mærker stadig følger af cyberangrebet

Det spektakulære cyberangreb i sommer har allerede kostet Maersk op imod et par milliarder kroner, og eftervirkningerne er ikke helt ovre endnu. Ukraine udpeger Rusland som skurken.

Selvom Maersk allerede har anvendt mange ressourcer på virkningerne af sommerens cyberangreb, kan koncernen ikke endeligt sige, at alt er normaliseret igen.

A.P. Møller Maersks IT-chef Adam Banks oplyser til Berlingske, at man "næsten er vendt tilbage til en normal forretning igen."

Angrebet, der fandt sted den 27. juni i år, har allerede kostet Maersk-gruppen op imod to milliarder kroner. Indtil videre har kriminelle i Ukraine været udpeget som bagmændene. Men det afviser Ukraine, der mener, der har stået større kræfter bag.

"Vi er ikke i tvivl om, at Rusland også stod bag dette angreb," siger Roman Bojartjuk, leder af Ukraines center for cybersikkerhed, til avisen.

Maersk kunne have undgået milliardtab fra cyberangreb

Maersk Line får overskud på 339 mio dollars

Maersk opruster it-sikkerhed efter angreb

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere