ShippingWatch

Rusland vil åbne direkte shippingrute til Syrien

Rusland planlægger at åbne en direkte shippingrute til det krigshærgede Syrien, skriver russisk nyhedsbureau ifølge Reuters.

Rusland vil åbne en direkte shippingrute til Syrien, så russiske virksomheder kan være med til at opbygge det krigshærgede land igen, sagde vicepremiereminister Dmitry Rogozin ifølge det russiske nyhedsbureau TASS tirsdag, skriver Reuters.

Hvad der mere detaljeret ligger i arbejdet med den nye shippingrute, blev ikke offentliggjort. Men ifølge Reuters vil import af varer fra Rusland, herunder især hvede og en bedring i den syriske eksport være en fjer i hatten for Syriens præsident Bashar al-Assad.

"En direkte shippinglinje mellem russiske og syriske havne bliver etableret," sagde Rogozin ifølge TASS.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Fødevarer bliver i øjeblikket transporteret af et selskab ved navn Oboronlogistika, som vil udvide sine services, sagde han. Selskabets flåde består af tre skibe. Ifølge Rogozin steg handlen mellem Rusland og Syrien med 42 pct. til 193 mio. dollars de første syv måneder af 2017. Heraf talte eksport fra Syrien bare to pct.

Planen er at skabe et lukket kredsløb med at dyrke, pakke, opbevare og eksportere syriske grøntsager og frugt til Rusland.

Nye USA-sanktioner mod Rusland kan ramme oliesektor

EU truer Rusland med sanktioner på grund af Syrien

Ruslands indtræden i Syrien skaber shippingboom

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere