ShippingWatch

Rusland vil åbne direkte shippingrute til Syrien

Rusland planlægger at åbne en direkte shippingrute til det krigshærgede Syrien, skriver russisk nyhedsbureau ifølge Reuters.

Rusland vil åbne en direkte shippingrute til Syrien, så russiske virksomheder kan være med til at opbygge det krigshærgede land igen, sagde vicepremiereminister Dmitry Rogozin ifølge det russiske nyhedsbureau TASS tirsdag, skriver Reuters.

Hvad der mere detaljeret ligger i arbejdet med den nye shippingrute, blev ikke offentliggjort. Men ifølge Reuters vil import af varer fra Rusland, herunder især hvede og en bedring i den syriske eksport være en fjer i hatten for Syriens præsident Bashar al-Assad.

"En direkte shippinglinje mellem russiske og syriske havne bliver etableret," sagde Rogozin ifølge TASS.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Fødevarer bliver i øjeblikket transporteret af et selskab ved navn Oboronlogistika, som vil udvide sine services, sagde han. Selskabets flåde består af tre skibe. Ifølge Rogozin steg handlen mellem Rusland og Syrien med 42 pct. til 193 mio. dollars de første syv måneder af 2017. Heraf talte eksport fra Syrien bare to pct.

Planen er at skabe et lukket kredsløb med at dyrke, pakke, opbevare og eksportere syriske grøntsager og frugt til Rusland.

Nye USA-sanktioner mod Rusland kan ramme oliesektor

EU truer Rusland med sanktioner på grund af Syrien

Ruslands indtræden i Syrien skaber shippingboom

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere