ShippingWatch

Skibe får FN-forbud mod at komme i havn efter anløb i Nordkorea

Fire skibe har overtrådt de internationale sanktioner mod Nordkorea, og FN's sikkerhedsråd har derfor udstedt forbud til alle lande mod at lade skibene anløbe havn. Det er første gang nogensinde, skriver nyhedsbureauet AP.

De fire skibe Petrel 8, Hao Fan 6, Tong San 2 og Jie Shun får meget svært ved at finde en venligtsindet havn at anløbe.

FN udstedte mandag et forbud for alle lande mod at tage imod skibene, fordi de fire skibe har overtrådt de internationale sanktioner mod Nordkorea og er sejlet til landet med forbudte laster.

Det skriver nyhedsbureaet AP på baggrund af en høring i FN's sikkerhedsråd om sagen mandag.

Det er "første gang nogensinde i FN's historie", at sikkerhedsrådet har nedlagt totalforbud af den slags mod at lade skibe komme i havn på grund af sanktionerne mod Nordkorea.

Sikkerhedsrådet i FN indførte sanktioner mod Nordkorea d. 11. september i år, efter landet gennemførte sin sjette og hidtil mest omfattende test af atomsprægninger.

Kina følger FN og begrænser olieeksport til Nordkorea

USA indfører nye shipping-sanktioner mod Nordkorea

Nordkoreanske tankskibe henter olie i Rusland

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere