ShippingWatch

Skibe får FN-forbud mod at komme i havn efter anløb i Nordkorea

Fire skibe har overtrådt de internationale sanktioner mod Nordkorea, og FN's sikkerhedsråd har derfor udstedt forbud til alle lande mod at lade skibene anløbe havn. Det er første gang nogensinde, skriver nyhedsbureauet AP.

De fire skibe Petrel 8, Hao Fan 6, Tong San 2 og Jie Shun får meget svært ved at finde en venligtsindet havn at anløbe.

FN udstedte mandag et forbud for alle lande mod at tage imod skibene, fordi de fire skibe har overtrådt de internationale sanktioner mod Nordkorea og er sejlet til landet med forbudte laster.

Det skriver nyhedsbureaet AP på baggrund af en høring i FN's sikkerhedsråd om sagen mandag.

Det er "første gang nogensinde i FN's historie", at sikkerhedsrådet har nedlagt totalforbud af den slags mod at lade skibe komme i havn på grund af sanktionerne mod Nordkorea.

Sikkerhedsrådet i FN indførte sanktioner mod Nordkorea d. 11. september i år, efter landet gennemførte sin sjette og hidtil mest omfattende test af atomsprægninger.

Kina følger FN og begrænser olieeksport til Nordkorea

USA indfører nye shipping-sanktioner mod Nordkorea

Nordkoreanske tankskibe henter olie i Rusland

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere