ShippingWatch

Dansk Supermarked klar til at købe Maersk ud

Store overskud betyder, at ejerne af Dansk Supermarked allerede nu kan købe A.P. Møller-Mærsk ud, siger bestyrelsesformand Nils Smedegaard til Børsen.

Dansk Supermarked kan allerede nu købe A.P. Møller-Mærsk ud, og det er før tid. Det fortæller bestyrelsesmand Nils Smedegaard, der for få år siden sad i spidsen for netop Maersk-koncernen.

"Vi har genereret et betydeligt cashflow, så vi i dag er solide og uden videre kan købe de 19 pct. tilbage. Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller," siger han til Børsen.

I dag ejer A.P. Møller-Mærsk 19 pct. af Dansk Supermarked, som de to aarhusianske Salling-fonde har option på at købe tilbage, når der er råd. Og med Maersks nye strategi om at sælge alt fra rundt om kerneforretningen med Maersk Line, giver det god mening at sælge aktierne i Dansk Supermarked, som ved årsskiftet var bogført til en værdi på 5,5 mia. kr., hvilket dog ifølge Børsen er konservativt sat.

Selv ønsker Maersk ikke at kommentere, hvornår konglomeratet er klar til at sælge aktieposten.

Nils Smedegaard Andersen roser ny strategi i Maersk

Maersk skal sendes ud af Dansk Supermarked

Er Maersk ved at lave en Wallenberg-model?

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, hvor selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere