ShippingWatch

Her er skibsredernes nye førstemand i Europa

Den europæiske skibsrederorganisation, ECSA, European Community of Shipowners' Association, har fundet sin nye generalsekretær. Det er et valg, som Danske Rederier er meget tilfreds med.

De europæiske skibsredere har fået ny førstemand, efter at den hidtidige generalsekretær, Patrick Verhoeven, valgte at trække sig i maj i år.

Det bliver fremover den nuværende direktør i den hollandske rederiforening, Martin Dorsman, der skal sikre, at rederiernes synspunkter bliver hørt i EU-kontorerne i Bruxelles.

Han nyder stor tillid hos medlemmer og i sektoren i det hele taget. Herudover har han ambitioner om at styrke ECSA synlighed og kommunikation"

Anne H. Steffensen, adm. direktør, Danske Rederier
European Community of Shipowners' Association (ECSA) oplyser i en meddelelse tirsdag, at hollænderen er valgt som ny generalsekretær for den europæiske sammenslutning af rederiforeninger.

Danske Rederier fortæller til ShippingWatch, at man er tilfreds med valget af Martin Dorsman.

"Jeg er rigtig glad for at få så god en generalsekretær. Det er helt afgørende med den rigtige person, når man skal have spørgsmål op på europæisk niveau. Han nyder stor tillid hos medlemmer og i sektoren i det hele taget. Herudover har han ambitioner om at styrke ECSA's synlighed og kommunikation," lyder det fra Anne H. Steffensen.

Hun ser især fire områder som vigtige på skibsredernes europæiske dagsorden den kommende tid:

  • Den kommende maritime strategi, der skal landes i 2018.
  • Ophugning, hvor man stadig venter på EU's komplette liste over godkendte værfter.
  • Klimaspørgsmål og
  • Handelspolitik.

Martin Dorsman har både et stort kendskab til branchen og erfaring fra arbejdet hos ECSA, hvor han bl.a. har været formand for udvalget for shipping policies.

Han får brug for det hele, da man som generalsekretær både skal have kontakten og opbakning til det maritime bagland i orden, ligesom man skal have en forståelse for, hvordan de maritime spørgsmål kommer højere op på EU's dagsorden.

Udfordringen med det første handler om at balancere interesserne mellem især nord- og syd, eller Danmark og Grækenland, om man vil, når det gælder om at tale med en fælles stemme. Når det gælder EU's dagsorden, er udfordringen ikke mindst, at den maritime industri som hovedregel kommer efter fly, biler og tog, som forbrugerne og dermed vælgerne er tættere på i dagligdagen.

EU vedtager retningslinjer for maritim 2020-strategi

Generalsekretær forlader europæisk rederiforening

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere