ShippingWatch

Skylden for El Faros forlis lægges på kaptajnen

Det var hovedsageligt fejlbedømmelser fra kaptajnens side, der førte til, at El Faro sank for to år siden og kostede de 33 besætningsmedlemmer livet. Det viser en ny rapport fra den amerikanske kystvagt.

Da El Faro for to år og en dag siden, den 1. oktober 2015, forliste, var det hovedsageligt kaptajnens skyld.

I går, søndag den 1. oktober, præcis to år efter forliset offentliggjorde den amerikanske kystvagt en efterforskningsrapport om El Faros forlis, der kostede hele besætningen livet.

I rapporten fremgår det ad flere omgange, at kaptajnen kunne have handlet anderledes og i flere tilfælde var uopmærksom på situationens alvor og ikke handlede efter den og dermed endte med at styre skibet direkte ind i orkanen Joaquins øje.

"Kaptajn Davidson fejlbedømte vejen for orkanen Joaquin og overdrev skibets mulighed for at overleve i hårdt vejr, mens han også undlod at tage de rette forholdsregler for at overvåge og gøre sig klar til hårdt vej," sagde kaptajn Jason Neubauer fra den amerikanske kystvagt på en pressekonference om rapporten søndag ifølge Wall Street Journal.

Jason Neubauer står bag undersøgelsesrapporten og pegede blandt andet på, at kaptajn Davidson på El Faro få timer før forliset udtrykte, at han var tryg ved kursen og "sov som en baby."

Advokat for familien til kaptajn Davidson mener, at rapporten ikke har alle oplysninger med.

Rapporten har "alvorlige mangler på vigtige fakta og forkerte analyser," lød det fra advokaten William Bennett ifølge Wall Street Journal.

Nyt fund åbner for opklaring af El Faros forlis

El Faro skulle gennemgås af kystvagten

Amerikansk kystvagt afholder høring om El Faro-forlis

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere