ShippingWatch

Olieprisen stagnerer, mens raffinaderier kommer sig efter orkaner

Olieprisen er stagneret ved 48 dollars per tønde, mens raffinaderier på den amerikanske golfkyst, heriblandt USA's største, er ved at komme sig oven på orkanerne Harvey og Irma.

Olieprisen er stagneret ved 48 dollars per tønde, mens raffinaderier på den amerikanske golfkyst heriblandt USA's største er ved at komme sig oven på orkanerne Harvey og Irma.

Det skriver Bloomberg News.

Orkanerne har skabt nervøsitet i energisektoren, efter at Irma lukkede tankstationer og havne, mens Harvey standsede omkring en fjerdedel af USA's raffineringskapacitet.

De to storme vil ifølge Goldman Sachs påvirke efterspørgslen på råolie med 600.000 tønder om dagen, men genopretningen vil dog sandsynligvis hæve forbruget og minimere tabet.

"Efter prisstøjen fra orkanerne i den amerikanske golf viser oliemarkedet en underliggende styrke. På den korte bane har vi en konstruktiv prissituation. OPEC står fast på sine nedskæringer," siger Bjarne Schieldrop, råvareanalytiker ved SEB, til Bloomberg News.

Orkanen Irma gik i land søndag som en kategori 4-storm i Miami, inden den begyndte sin tur op ad kystlinjen, mens styrken tog af. Syv mio. amerikanere står uden strøm tværs over USA.

USA suspenderer Jones Act efter to orkaner

Olieindustri oppe igen efter Harveys hærgen

Havne melder sig så småt klar igen efter Harveys raseren

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere