På syvende uge befinder 12 migranter sig fortsat ombord på DFDS-skibet Kaunas, der under litauisk flag sejler mellem Tyrkiet og Ukraine.

Trods en stigende mødeaktivitet, hvor flagmyndigheden Litauen ifølge DFDS syntes at være gået mere aktivt ind i sagen den seneste tid, er situationen endnu ikke løst, oplyser DFDS' kommunikationschef Gert Jakobsen:

"Status er, at der desværre endnu ikke er en løsning på bordet endnu."

Ingen af de tre involverede lande har hidtil i forløbet vist vilje til at modtage de 12 personer, der på grund af aggressiv adfærd og forsøg på ildspåsættelse holdes isoleret i kabiner ombord på skibet med vagter. 

Migranter strandet ombord på DFDS-færge i ugevis  

Tyrkiet vil ikke påtage sig ansvaret for at tage dem tilbage, og Ukraine vil heller ikke acceptere dem, da de ikke har nogen gyldige dokumenter. DFDS oplyste i sidste uge, at "vi nærmer os et tidspunkt, hvor vores besætning også siger stop. Besætningen er under konstant stress," sagde Gert Jakobsen.

Da ropax-færgen, der både sejler med passagerer, lastbiler og jernbanevogne, var på vej fra Tyrkiet til Ukraine den 27. juli, opdagede besætningen i første omgang seks blinde passagerer. Senere dukkede yderligere seks frem fra forskellige trailere, hvor de havde gemt sig for at komme ombord.

DFDS: Flagstat har taget styringen i migrantsag  

Navigatører: Uholdbart at sejle med indespærrede personer  

Ekspert ser Ukraine som oplagt destination for migranter på DFDS-færge

Smedegaard om migranter: Det er en helt uholdbar situation