ShippingWatch

Kina skærper svovlkrav i flere havne

De kinesiske myndigheder har udpeget flere nye havne i særlige zoner, hvor der kun må sejles med lavt svovlindhold. Kina overvejer at skærpe kravene til udledning af svovl endnu mere fra 2018, skriver Seatrade Global.

CMA CGM i Ningbo Port

De kinesiske myndigheder går videre med arbejdet med at sænke udledningen af svovl fra skibe, der sejler i kinesisk farvand.

Mere end ti havne i Kina, senest havnen Zhejiang ved Pearl River-deltaet, har fået indført en svovlgrænse på 0,5 pct. svarende til den, der træder i kraft med de globale svovlkrav fra 1. januar 2020.

Det skriver Seatrade Global.

Reglerne i de kinesiske havne går up på, at skibene, når de går til kaj, ikke må have et svovlindhold højere end 0,5 pct., og det gælder i hele tidsrummet fra en time før de går til kaj og efter.

Ud fra erfaringerne med en svovlgrænse på 0,5 pct. i svovludledningerne vil de kinesiske myndigheder evaluere, om kravene til svovludledningerne skal skærpes endnu mere. I løbet af 2018 vil myndighederne drøfte, om grænsen skal ned på 0,1 pct. i udvalgte havne i landet.

Ny rapport: Svovlkrav vil langt fra omvælte shipping

DNB: Svovlkrav kan skubbe olieprisen højere op

Danske iværksættere skal fange svovlsyndere fra luften

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere