Trump-regeringen har suspenderet Jones Act-lovgivningen i en uge for at sikre leverancer og olie og olieprodukter som benzin og diesel flere steder i USA efter orkanerne Harvey og Irma.

Suspenderingen af Jones Act, der beskytter USA's flåde og kun tillader amerikansk-flagede skibe at sejle olie og andet gods mellem amerikanske byer, vil give skibe under fremmed flag adgang til leverancer af olie til eksempelvis Florida, skriver bl.a. Financial Times.

En midlertidig suspension af Jones Act skete sidste gang i 2012, da orkanen Sandy ramte USA's østkyst.

De to kraftige orkaner, der har ramt USA de seneste uger, kan øge den økonomiske vækst i 2018. Det sker på grund af den genopbygning, der følger i hælene af orkanernes hærgen.

Det siger chefen for den amerikanske forbundsbanks afdeling i New York ifølge Ritzau.

"Den langsigtede effekt af disse katastrofer er, uheldigvis, at den økonomiske aktivitet stiger, fordi du skal genopbygge alle de ting, der er blevet beskadiget i stormene," siger William Dudley i et interview med tv-stationen CNBC.

Orkanen Harvey lukker USA's næststørste havn  

Orkanernes umiddelbare påvirkning på økonomien er dog negativ. Det er et flertal af økonomer ifølge Ritzau enige om i en rundspørge lavet af nyhedsbureauet Bloomberg News.

Da orkanen Harvey med voldsom kraft drev ind over Texas 25. august, blev en stor del af USA's olieraffinaderier sat ud af spillet, og Houston, USA's fjerdestørste by, gik stort set i stå.

Maersk forbereder sig på den tropiske storm Irma  

Havne melder sig så småt klar igen efter Harveys raseren

Orkanen Harvey sender rater i produkttank til vejrs