ShippingWatch

Her er sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

En langvarig konflikt i Gøteborg, der koster Maersk dyrt i 2017, overlevelseskamp i tyske Rickmers og ny topchef i Blue Water Shipping var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

APM Terminals direktør i Gøteborg Havn, Henrik Kristensen, gjorde status efter lang tids konflikt: 35 pct. af containerne er tabt. Røde tal for hele 2017 efter et tre-cifret mio-tab, og storkunder er forsvundet.

"Nu skal vi kæmpe os tilbage," sagde Henrik Kristensen til ShippingWatch.

APM Terminals i Gøteborg får underskud i 2017

 

Bertram Rickmers i budkrig om sin egen forretning

Dele af Rickmers-gruppen overlever den overraskende konkurs, der for et par måneder siden slog benene væk under den store tyske shippingkoncern.

Skibsreder Bertram Rickmers har sammen med den tyske Zeaborn-gruppe lavet et konsortium, som har vundet en budkrig om shipmanagement-divisionen i gruppen og lægger et tocifret millionbeløb i euro.

Bertram Rickmers og Zeaborn køber del af kollapsede Rickmers

Han er Tysklands nye storinvestor i shipping

 

Blue Water Shipping henter ny topchef lokalt

Blue Water Shipping med hovedsæde i Esbjerg har fundet sin nye topchef i byen med CEO i Esvagt, Søren Nørgaard Thomsen, efter halvandet år med stifter og ejer Kurt Skov som overgangsfigur.

Blue Water Shipping henter Esvagts topchef

"Nu skal vi til at se nogle flere mønter på bundlinjen"

 

Grønlandsk investering

Der er behov for en investering i milliardklassen over de kommende år for at sikre den nye strategi for Royal Arctic Line og besejlingen til og fra Grønland. Sådan beskrver CEO Verner Hammeken udviklingen i en orientering til rederiets ansatte, hvor han satte et konkret beløb på investeringerne i infrastruktur, som han betegner som "meget langsigtede og rækker mindst 15 år ud i tiden.

Milliardinvestering skal sikre Royal Arctic Lines kurs

 

Læs også interviews med Bjørn Højgaard, CEO i Anglo-Eastern Univan Group, med CEO Hans Feringa i kemikalierederiet Team Tankers og om vigtig viden, der gik tabt, da en central medarbejder i Maersk Supply Service blev fyret i forløbet op til ulykken, hvor to skibe fra Maersk Supply Service sank under bugsering.

Bjørn Højgaard forudser yderligere konsolidering i shipmanagement

Team Tankers vil bruge op til 400 mio dollars på opkøb

Inspektør blev fyret få måneder før Maersk-forlis

 

 

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere