ShippingWatch

Avis: Maersk-fond ikke bange for Kinas magt i Afrika

Den nye kapitalfond etableret af A.P. Møller Holding er ikke nervøse for den omfattende kinesiske konkurrence, de får, når de begynder at investere i Afrika. "Vi har gode erfaringer med joint-ventures og samarbejde med kineserne," lyder det til Børsen.

A.P. Møller Holdings nyetablerede fond A.P. Møller Capital, der sammen med tre pensionskasser skal investere 550 mio. dollars i infrastrukturprojekter i Afrika, kommer ind i et spil om afrikanske aktiver, hvor især kineserne i de seneste år har stået stærkt.

Den konkurrence skal fonden imidlertid ikke være nervøse for, lyder det fra David Skov, der er regional manager for Afrika, Mellemøsten og Indien i APM Terminals.

Han siger til Børsen:

"Vi har gode erfaringer med joint-ventures og samarbejde med kinesierne. I havne-sammenhæng er det slet ikke noget nyt."

A.P. Møller Capital etablerede fonden i begyndelsen af august i år. I udgangspunktet har fonden med navnet Afrika Infrastruktur Fond et budget på i alt 550 mio. dollars i samarbejde med de tre pensionskasser PKA, Pension Danmark og Lægernes Pension.

Tidshorisonten er på ti år, og målet er at få et samlet kapitaltilsagn på 1 mia. dollars og at lave 10-15 investeringer.

Fejfer tilbage i ny nøglerolle for Maersk-investeringer

APM Holding bag ny Afrika-fond på 550 mio dollars

Mærsk-familien skyder millioner i ny investeringsfond

Forsiden lige nu

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere