ShippingWatch

Avis: Maersk-fond ikke bange for Kinas magt i Afrika

Den nye kapitalfond etableret af A.P. Møller Holding er ikke nervøse for den omfattende kinesiske konkurrence, de får, når de begynder at investere i Afrika. "Vi har gode erfaringer med joint-ventures og samarbejde med kineserne," lyder det til Børsen.

A.P. Møller Holdings nyetablerede fond A.P. Møller Capital, der sammen med tre pensionskasser skal investere 550 mio. dollars i infrastrukturprojekter i Afrika, kommer ind i et spil om afrikanske aktiver, hvor især kineserne i de seneste år har stået stærkt.

Den konkurrence skal fonden imidlertid ikke være nervøse for, lyder det fra David Skov, der er regional manager for Afrika, Mellemøsten og Indien i APM Terminals.

Han siger til Børsen:

"Vi har gode erfaringer med joint-ventures og samarbejde med kinesierne. I havne-sammenhæng er det slet ikke noget nyt."

A.P. Møller Capital etablerede fonden i begyndelsen af august i år. I udgangspunktet har fonden med navnet Afrika Infrastruktur Fond et budget på i alt 550 mio. dollars i samarbejde med de tre pensionskasser PKA, Pension Danmark og Lægernes Pension.

Tidshorisonten er på ti år, og målet er at få et samlet kapitaltilsagn på 1 mia. dollars og at lave 10-15 investeringer.

Fejfer tilbage i ny nøglerolle for Maersk-investeringer

APM Holding bag ny Afrika-fond på 550 mio dollars

Mærsk-familien skyder millioner i ny investeringsfond

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere