ShippingWatch

Oliekrisen har spist af norske offshorerederes formuer

Skibsrederne langs den norske kyst har set et kraftigt indhug i deres skattepligtige formue, viser en opgørelse fra Dagens Næringsliv. Hele branchen bløder jo, lyder det til mediet.

De norske ejere af offshorerederierne langs landets kyst bliver også personligt ramt af krisen i offshore, viser tal fra Dagens Næringsliv, som kreditvurderingsselskabet Dun & Bradtreet har lavet for mediet.

"Hele branchen bløder jo," siger reder Ole Bjørnevik fra Trondheim og ejer af Boa Offshore til Dagens Næringsliv.

Hans skattepligtige formue faldt fra 368 mio. norske kr. i 2015 til nul sidste år, skriver mediet. Og det er kun naturligt, mener Bjørnevik. Han har solgt ud af andre ejerandele i hans eget selskab Taubåtkompaniet for at holde hånden under Boa Offshore. Desuden har han fået udsættelse på at betale af på gælden, der i slutningen af sidste år var på 3,4 mia. norske kr., mens rederiet havde 370 mio. kr. i kassen.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Rederen er glad for, at han har kunnet beholde kontrollen med sit selskab modsat andre norske redere som Sverre Farstad, som sidste år var nødsaget til at sælge Farstad Shipping til Solstad. Ifølge Dagens Næringsliv er Farstads skattepligtige formue faldet fra 386 mio. norske kr. i 2014 til 127 mio. sidste år.

Kristian Siem: Konkurs bør føre til udskiftning i toppen

Lavt investeringsniveau presser leverandører i olieindustrien

Medie: Fyringer efter fusion vækker vrede hos Farstad

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere