ShippingWatch

Stena opretter nyt dansk selskab og etablerer kontor i Hellerup

Stena samler sine danske færge- og shippingaktiviteter under ét selskab, som får adresse på Tuborg Havn. Samtidig er et nyt ledelseshold udpeget.

Svenske Stena konsoliderer sine danske færge- og shippingaktiviteter under et selskab, som får hjemme på Tuborg Havn i Hellerup.

Det nye selskab, som får navnet Stena Rederi A/S - tidligere kendt som Stena Line Baltic A/S - kommer i løbet af efteråret på plads, hvor de danske aktiviteter bliver samlet, fremgår det af en meddelelse.

Et nyt ledelseshold er samtidig udpeget, hvor Johhny Schmølker bliver managing director.

Johnny Schmølker har en fortid i Dannebrog Rederi og Nordana og har været chef for Weco-gruppen, men da Johan Wedell-Wedellborg solgte sin andel af tankrederiet Stena Weco til partneren Stena Bulk tidligere på året, fulgte Johnny Schmølker med over til Stena.

Stena Bulk overtager hele Stena Weco

"Vi tager dette skridt for at fortsætte med at udvikle vores stærke og langsigtede tilstedeværelse i Danmark og for at opnå mere effektiv koordinering indenfor vores operationelle aktiviteter som ship management og fartøjsservices. Ved at foretage denne ændring bygger vi en robust organisation i Danmark, som er godt rustet til fremtidige udfordringer," siger Carl-Johan Hagman, bestyrelsesformand for Stena Rederi, i meddelelsen.

Det nye rederi vil omfatte de danske forretningsområder, der relaterer sig til ruterne Nynäshamn-Ventspils og Travemünde-Liepaja samt Stena Bulk, Stena Weco, Stena RoRo & Northern Marine.

Stena Bulks CEO: Stena Weco var et af de vigtigste valg

Stena overtager Wedellsborgs shippingchef

Moody's: Stenas offshoreselskab hiver rating ned

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere