ShippingWatch

Asien/Europa-rater falder med 4 pct

Niveauet er nu 6,6 pct. under niveauet på samme tidspunkt sidste år, hvor blandt andet konkursen hos Hanjin Shipping var med til at tage kapacitet ud af markedet.

Spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa faldt i denne uge med 4 pct. til 886 dollars per tyvefodscontainer (teu).

Det skriver branchemediet Journal of Commerce, der henviser til data fra Shanghai Shipping Exchange.

Dermed er niveauet 6,6 pct. under niveauet på samme tidspunkt sidste år, hvor blandt andet konkursen hos Hanjin Shipping var med til at tage kapacitet ud af markedet og sikre højere fragtrater.

Det samlede rateindeks fra Shanghai Shipping Exchange, Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), hvori ruterne mellem Asien og Europa vejer 20 pct., faldt i denne uge med 2,4 pct. til 801,95.

SCFI er beregnet på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Zim ser "positiv trend" i industrien holde ved

Skibskreditten venter lavere resultat for hele 2017

Analytiker: Hapag-Lloyd i skyggen af Maersk Line

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere