Det skortede ikke på kritik, da det 21. august blev offentliggjort, at Maersk-gruppen efter milliardstøtte fra den danske stat havde solgt Maersk Olie og Gas til det franske selskab Total.

Kritikken gik også på, at Maersk dermed afskrev sig sit ansvar for Danmarks forsyningssikkerhed ved at frasælge den vigtige energikilde til udenlandske interesser.

Modsat kritikkerne er storinvestor i Maersk pensionsselskabet ATP helt enig salget.

Det skriver Berlingske.

Vicedirektør og aktiechef for ATP, Claus Wiinblad, roser i et interview med avisen beslutningen, som er et ked i en større plan, der skal strømline shippingkoncernen.

"Det er en positiv udvikling, man har set i A.P. Møller - Mærsk. De meldte strategien ud for cirka et år siden, hvor det stod klart, at de ville lave et logistik- og transportfirma, og det giver rigtigt god mening. Det, at de har valgt at sælge olieforretningen til den pris i stedet for at lave en børsnotering, synes jeg ærligt talt, giver god mening," siger Claus Wiinblad til Børsen

Han mener, det er fornuftigt, at Maersk-gruppen har handlet hurtigt i forhold til at få vendt selskabets udvikling.

"Det er en supertanker, der skal vendes, så det er svært at tro, at det kan gøres meget hurtigere. Jeg synes, det er relativt hurtigt, de har fået eksekveret på salget af olieforretningen. Det er absolut positivt," siger Claus Wiinblad til avisen.

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel  

Socialdemokratiets top: Maersk skulle ikke have frasolgt olieforretning

Eneretsbevilling til 40 kr forlader Maersk efter salg til 47 mia kr

Den sidste olie er den første sejr for Maersks nye formand