ShippingWatch

ATP om Maersks oliesalg: "Det er absolut positivt"

Storinvestor i Maersk roser salget af shippingkoncernens olieforretning til det franske selskab Total for knap 47 mia. kr.

Cæaus Wiinblad.

Det skortede ikke på kritik, da det 21. august blev offentliggjort, at Maersk-gruppen efter milliardstøtte fra den danske stat havde solgt Maersk Olie og Gas til det franske selskab Total.

Kritikken gik også på, at Maersk dermed afskrev sig sit ansvar for Danmarks forsyningssikkerhed ved at frasælge den vigtige energikilde til udenlandske interesser.

Modsat kritikkerne er storinvestor i Maersk pensionsselskabet ATP helt enig salget.

Det skriver Berlingske.

Vicedirektør og aktiechef for ATP, Claus Wiinblad, roser i et interview med avisen beslutningen, som er et ked i en større plan, der skal strømline shippingkoncernen.

"Det er en positiv udvikling, man har set i A.P. Møller - Mærsk. De meldte strategien ud for cirka et år siden, hvor det stod klart, at de ville lave et logistik- og transportfirma, og det giver rigtigt god mening. Det, at de har valgt at sælge olieforretningen til den pris i stedet for at lave en børsnotering, synes jeg ærligt talt, giver god mening," siger Claus Wiinblad til Børsen

Han mener, det er fornuftigt, at Maersk-gruppen har handlet hurtigt i forhold til at få vendt selskabets udvikling.

"Det er en supertanker, der skal vendes, så det er svært at tro, at det kan gøres meget hurtigere. Jeg synes, det er relativt hurtigt, de har fået eksekveret på salget af olieforretningen. Det er absolut positivt," siger Claus Wiinblad til avisen.

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel

Socialdemokratiets top: Maersk skulle ikke have frasolgt olieforretning

Eneretsbevilling til 40 kr forlader Maersk efter salg til 47 mia kr

Den sidste olie er den første sejr for Maersks nye formand

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere