ShippingWatch

Sydkoreas nye støtteselskab får egenkapital på 4,5 mia dollars

De sydkoreanske myndigheder har dannet en ny organisation, som skal støtte rekonstruktionen af landets kriseramte shippingindustri. Selskabet får en egenkapital på 4,5 mia. dollars, skriver lokale medier.

Om et år bliver en ny sydkoreansk organisation, der skal støtte landets kriseramte shippingsektor, en realitet.

For nylig annoncerede landets ministerium for hav og fiskeri planen for at etablere Korea Maritime Promotion Corporation med en egenkapital på 4,5 mia. dollars, skriver Business Korea.

Selskabet bliver et såkaldt power-house, som skal støtte shippingindustrien finansielt og industrielt, hvor især konkursen i Hanjin Shipping ses som skræmmeeksemplet.

Hvor et af landets største containerrederier faldt sammen, lykkedes det regeringen at redde det store værft Daewoo med en milliardindsprøjtning, som fik EU til at kritisere Korea for statsstøtte.

Ifølge mediet skal Korea Maritime Promotion Corporation også støtte industrien ved at stille garanti for skibe og terminaler og investere i ældre skibe.

Kinesisk kæmpeordre ryster sydkoreanske værfter

Blackrock overvejer investering i koreanske HMM

DSME kan blive købt af sydkoreanske konkurrenter

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere