Maersk-gruppen skabte mandag overskrifter med sit milliardsalg af Maersk Oil til den franske oliegigant Total.

Salget var en del af en større strategiændring i Maersk, som fremover kun vil satse på transport. Med salget har koncernen nu tre selskaber tilbage i sin energidivision, som alle skal skilles ud inden for en overskuelig fremtid.

Maersk Energy

Investeringsbanken Jefferies værdisætter de tre tilbageværende Maersk Energy-selskaber til 7,5 mia. dollars.

  • Maersk Drilling: 4,7 mia.
  • Maersk Supply Service: 1,4 mia.
  • Maersk Tankers: 1,3 mia.

Kilde: Jefferies

Og skal man tro en analytiker, så er prisskiltet på Maersk Drilling, Maersk Tankers og Maersk Supply Service i nogenlunde samme størrelsesordenen som oliesalget.

David Kerstens, analytiker hos den London-baserede investeringsbank Jefferies, vurderer i et notat, at de tre selskaber kan hente en samlet pris på 7,5 mia. dollars. Det svarer til knap 47,5 mia. kr. Til sammenligning lød prisen for Maersk Oil på cirka 47 mia. kr.

Langt det dyreste selskab i Maersk Energy er rigselskabet Maersk Drilling, som analytikeren mener kan indbringe 4,7 mia. dollars.

Herefter kommer offshorerederiet Maersk Supply Service med en pris på 1,4 mia. dollars, mens produktankrederiet Maersk Tankers bliver værdisat til 1,3 mia. dollars.

Beslutningen om at udskille energiselskaber i Maersk-gruppen blev besluttet i september sidste år. Fremover vil Maersk istedet satse på sin transportforretning, som dækker over Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer og Maersk Container Industry.

Maersk Tankers har tabt stort til konkurrenterne

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

Hemmingsen om frasalg: Det er en relativ hurtig handel