ShippingWatch

Avis: HSH klar med kæmpe eftergivelse til enkelt reder

Det tyske rederi Schoeller Holdings udgør en markant del af HSH Nordbanks portefølje af dårlige shippinglån. Banken forbereder nu en stor afskrivning på gæld på 800 mio. dollars alene i det rederi, skriver Die Welt.

HSH Nordbank vil nedskrive sine lån til rederiet Schoeller Holdings med 800 mio. dollars.

Det skriver Die Welt, der fremhæver, at Schoeller Holdings er den største enkeltskyldner til HSH Nordbank, som er under stort pres for at nedbringe sit udlån til shipping.

I alt har banken lånt 1,5 mia. euro til Schoeller Holdings. Lånene blev taget i perioden fra 2005 til 2008.

I 2016 kom det ifølge avisen frem, at HSH Nordbank havde eftergivet gæld på 547 mio. euro til Hamborg-rederen Bern Körtum.

En anden stor skyldner til banken er Bertram Rickmers, hvis shippinggruppe Rickmers Group indgav konkursbegæring i foråret, efter at HSH havde nægtet at bakke op om en restruktureringsplan for selskabet.

Det er ikke sikkert, at afskrivningen giver luft nok til Schoeller Holdings, der risikerer en konkurs, hvilket i sidste ende kan betyde en stor regning til skatteborgerne i delstaterne Slesvig-Holsten og Hamborg, der er de største ejere i HSH Nordbank.

Schoeller Holdings blev grundlagt af Heinrich Schoeller i 1978 og har hovedsæde på Cypern. Selskabet har mere end 14.000 ansatte fordelt på en række datterselskaber.

Shippingbanks dårlige lån piner tyske delstater

Rickmers-fond får ok til afnotering

HSH Nordbank har tilbud fra flere interesserede købere

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere