ShippingWatch

Finland åbner testområde for autonome skibe

Den finske sammenslutning Dimecc, der arbejder med autonome skibe, har åbnet det første testområde i verden, hvor rederier, leverandører og andre med interesse i autonome skibe kan prøve sejlads med dem af.

Finland åbner nu verdens første testcenter for autonome skibe, hvor spillere med interesse i autonome skibe kan prøve teknologien af.

Bag initiativet står organisationen Dimecc, der er en sammenslutning af virksomheder, som arbejder med det konkrete projekt One Sea - Autonomous Maritime Ecosystem.

"De første tests forventes at begynde i foråret 2018. Dog er det muligt at begynde test tidligere, hvis der er aktører, som er interesserede i at begynde i 2017," skriver sammenslutningen i en pressemeddelelse.

Virksomhederne i projektet med autonome skibe er blandt andet ABB, Rolls-Royce og Ericsson, og de finske myndigheder bakker stærkt op om projektet.

I Danmark er der også politisk opbakning til, at landet bliver førende på autonome skibe. Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtalte tidligere på året, at han håber, at der sejler autonome skibe i Danmark inden 2020.

Svitzer og Rolls-Royce i nyt samarbejde på fjernstyrede skibe

Autonome skibe rykker et skridt nærmere med ny beslutning i IMO

Bourbon vil udvikle autonomt offshoreskib

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere