ShippingWatch

Analytiker forventer bedre Maersk-regnskab

Stigende fragtrater bør lune i A.P. Møller-Mærsks halvårsregnskab, lyder det fra Sydbanks analytiker.

A.P. Møller-Mærsks halvårsregnskab bør bære præg af, at spotraterne er 57 pct. højere end sidste år, mens kontraktraterne er vokset 20 pct.

Det skriver Børsen, der har talt med Sydbanks analytiker Morten Imsgard op til onsdagen regnskab.

Især hovedforretningen i Maersk Line står dermed til at komme pænt ud af halvåret, siger analytikeren.

"Overordnet set er der lagt op til et udmærket regnskab fra Mærsk, hvilket er drevet af stigende fragtvolumener og ikke mindst højere rater. Med det sagt, kommer det stadig ikke til at være prangende resultater, men noget bedre end dem, vi har set de sidste par kvartaler," siger Morten Imsgard til Børsen.

Han forventer, at Maersk Oil får et resultat på niveau med sidste år.

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere