ShippingWatch

Analytiker forventer bedre Maersk-regnskab

Stigende fragtrater bør lune i A.P. Møller-Mærsks halvårsregnskab, lyder det fra Sydbanks analytiker.

A.P. Møller-Mærsks halvårsregnskab bør bære præg af, at spotraterne er 57 pct. højere end sidste år, mens kontraktraterne er vokset 20 pct.

Det skriver Børsen, der har talt med Sydbanks analytiker Morten Imsgard op til onsdagen regnskab.

Især hovedforretningen i Maersk Line står dermed til at komme pænt ud af halvåret, siger analytikeren.

"Overordnet set er der lagt op til et udmærket regnskab fra Mærsk, hvilket er drevet af stigende fragtvolumener og ikke mindst højere rater. Med det sagt, kommer det stadig ikke til at være prangende resultater, men noget bedre end dem, vi har set de sidste par kvartaler," siger Morten Imsgard til Børsen.

Han forventer, at Maersk Oil får et resultat på niveau med sidste år.

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere