ShippingWatch

Grønlandske søkort strandet i dansk udflytningskaos

Produktionen af livsvigtige søkort til Grønland er gået fuldstændig i stå efter udflytningen af den ansvarlige styrelse, skriver Politiken. Regeringen beskyldes nu for løftebrud.

Inden udgangen af 2018 skulle Danmark lave 73 digitale søkort til Grønland, som skulle forhindre ulykker ud for den grønlandske kyst. Men produktionen af søkortene er nu gået helt i stå, skriver Politiken.

I løbet af otte år har den ansvarlige styrelse, Geodatastyrelsen, fået lavet 32 af de 73 søkort, men udflytningen af styrelsen fra København til Aalborg har forpurret produktionen. Bare én af de i alt 15 medarbejdere, der lavede søkortene, er fulgt med, oplyser styrelsen til Politiken.

Styrelsen har nu ansat de nødvendige nye medarbejdere, som først skal oplæres, og det forventes at tage flere år.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Den manglende produktion får skarp kritik af flere partier i oppositionen, som vil have en redegørelse fra regeringen.

"Jeg har tidligere sagt, at det kan ende med at koste menneskeliv, og det mener jeg stadig," siger Aaja Chemnitz Larsen, medlem af Folketinget for det grønlandske parti Inuit Ataqatigiit, til Politiken.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt beklager situationen og åbner for en kompensation til Grønland uden at nævne, hvad han mere konkret tænker på.

Grønlands Erhverv: Royal Arctic Line svigter kunderne

Elektroniske søkort et kæmpe problem for skibsfarten

DMI og Weilbach i nyt digitalt samarbejde

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere