ShippingWatch

Maersk-rederi i Norge lander milliardunderskud

Höegh Autoliners, som Maersk investerede i for ti år siden og har en ejerandel på næsten 40 pct. af, landede et elendigt resultat i 2016. De rige olienationer importerer færre biler, lyder en del af forklaringen.

Maersks ti år gamle investering i det norske bilskibsrederi Höegh Autoliners havde i den grad svært ved at sejle pengene hjem i 2016.

Ifølge årsberetningen fra rederiet fik Höegh Autoliners et underskud før skat på ikke mindre end 223 mio. dollars i 2016, som svarer til godt halvanden milliard danske kroner.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Omsætningen gik samme vej og faldt fra 1,1 mia. dollars i 2015 til 978 mio. dollars sidste år.

Bestyrelsen peger bl.a. på, at de engang så mægtige olienationer ganske enkelt importerer færre biler i takt med, at indtægterne fra olien er skrumpet ind. Dermed er de rederier, der kæmper om ordrer fra bilproducenterne, kommet ud i en hård konkurrence.

"Svækkelsen i markedet skyldes hovedsageligt en lavere volumen på enkelte handelsruter, noget som skaber ubalance i handelssystemet," skriver bestyrelsen i årsberetningen.

"For Höegh Autoliners kommer det meste af faldet i volumen fra import til råvareeksporterende regioner som Mellemøsten, Afrika og Sydamerika," hedder det endvidere.

Maersk havde i januar 2008 selv 18 bilskibe, som man valgte at lægge sammen med Höegh Autoliners flåde og samtidig erhvervede sig 37 pct. af aktierne, som i dag er på 38,5 pct.

Brasilien går ind i stor kartelsag mod bil-rederier

Kenya frigiver Höegh-skib efter våbensag

Verdens største bilskib skal styrke konkurrenceevnen

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere