ShippingWatch

Optaget falder for fire ud af fem maritime skoler

Antallet af nyoptagne studerende på de maritime uddannelser er faldet med tæt på 100 personer i 2017. Fire ud af fem maritime skoler har tilbagegang, mens én skoles optag er reduceret med tæt på en femtedel.

Det har været særdeles svært for de maritime uddannelser at tiltrække nye studerende i år, og det betyder tomme stole flere steder, når studierne starter op senere på året.

Udfordringen har nemlig vist sig at være så stor i år, at der på fire ud af de fem maritime uddannelser kommer til at stille færre studerende til studiestart, end hvad tilfældet var sidste år.

Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som samler op på årets studieoptag på uddannelser i Danmark.

Af de fem maritime uddannelser, der fremgår, har udviklingen været værst for Århus Maskinmesterskole. Her er hele 50 færre studerende blevet optaget denne gang svarende til en reduktion på 19 pct.

 

Kun Maskinmesterskolen København går frem målt på antallet af nye studerende, hvor 147, seks flere end sidste år, stiller til studiestart, som det ser ud nu.

Overordnet set er 91 personer færre blevet optaget på de maritime skoler i år, og fra Danske Rederier lød det i sidste uge, at der er behov for "et fremtidstjek" for at sikre et højere optag.

Dyk i antal af maritime studerende bekymrer rederierne

Færre søger ind på CBS' nye shippinguddannelse

CBS udklækker de første shippingbachelorer

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere