ShippingWatch

Maersk opruster it-sikkerhed efter angreb

Maersk har installeret nye it-systemer for at sikre sig bedre mod fremtidige potentielle angreb, skriver Reuters.

A.P. Møller-Mærsk har oprustet sikkerheden for sine it-systemer, fortæller koncernen i en meddelelse torsdag, skriver Reuters.

Gruppens tidligere antivirus-programmer kunne tydeligvis ikke stå imod, da shippinggruppen i sidste måned blev ramt af en ondsindet virus, som lagde hjemmesider ned og sendte flere af de ansatte på overarbejde i uger for at løse efterdønningerne af hackerangrebet.

 

Men nu er nye foranstaltninger kommet på plads, skriver koncernen.

"Dette virusangreb var af en hidtil uset type ondsindet kode (malware), og opdateringer og lapper tilføjet til både Windows-systemer og vores antivirus-program var ikke en effektiv beskyttelse i netop det her tilfælde," skriver Maersk ifølge Reuters.

"Som et svar på den nye type malware, har vi nu indført forskellige og yderligere beskyttelsesforanstaltninger."

Selvom kommunikation og drift blev hårdt ramt af angrebet, blev ingen data delt med tredjeparter, oplyser koncernen. Virussen blev heller ikke spredt mellem netværk eller via internettet.

Cyberangreb stiller Mærsk over for fire store udfordringer

"En kæmpe tryktest af Maersks sikkerhedsplan"

Maersk: For tidligt at spå om konsekvenser af hackerangreb

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere