ShippingWatch

Kinas økonomi voksede bedre end ventet i andet kvartal

Den kinesiske økonomi voksede lidt hurtigere end ventet i andet kvartal.

Den kinesiske økonomi voksede lidt hurtigere end ventet i andet kvartal.

Det fremgår af data fra det kinesiske National Bureau of Statistics i Beijing, som blev offentliggjort mandag morgen.

Den kinesiske BNP-vækst landede på 1,7 pct. i sæsonkorrigerede tal i andet kvartal i forhold til kvartalet før. I forhold til samme periode året før var væksten på 6,9 pct.

Analytikere havde ifølge Bloomberg News netop ventet en vækst på 1,7 pct. på kvartalsbasis og på 6,8 pct. i forhold til andet kvartal sidste år.

"Den overordnede vækst var meget robust. Det er mere en forbrugshistorie end en investeringshistorie," noterer økonom Iris Pang fra ING Bank i Hongkong ifølge Bloomberg News.

Bag andet kvartals-dataene ligger positive tal for detailsalg, industriproduktion og investeringer i juni.

Det kinesiske detailsalg steg 11,0 pct. i juni i forhold til samme måned året før.

Økonomerne havde ventet en stigningstakt på 10,6 pct. for juni efter majs stigningstakt på 10,7 pct.

Dermed er salget steget 10,4 pct. i årets første seks måneder. Her var ventet en stigning på 10,3 pct.

Få flere nyheder om shipping - Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Stigningstakten i industriproduktion i juni var på 7,6 pct. på årsbasis, hvilket skal ses i forhold til økonomernes estimerede stigning på 6,5 pct., der også var stigningstakten i maj.

Dermed er produktionen steget 6,9 pct. i årets første seks måneder eller 0,2 pct.point mere end ventet.

Også investeringerne ligger over det ventede. Investeringerne uden for landbrugsområderne steg 8,6 pct. i juni, hvilket svarede til stigninger måneden før.

Analytikerne havde ventet en nedgang i takten til 8,5 pct.

Kina forsøger at omdanne økonomien fra en statslig investeringsdrevet til en, der primært drives af forbrugerne, mens de politiske ledere samtidig forsøger at slå ned på dårlig gæld som frygtes kunne generere en finansiel krise.

"Det er værd at bemærke, at det (væksten, red.) er stærkt drevet af kredit- og anlægsinvesteringer. Så trods snakken er der ingen ændring i den kinesiske vækstmodel," vurderer lektor Christopher Balding fra HSBC School of Business i Shenzhen ifølge Bloomberg News.

EU og Japan enige om verdens største frihandelsaftale

Moody's sænker Kinas kreditværdighed

Analytikere: Kina trækker næppe tørlast ud af sumpen

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere