ShippingWatch

Rex Tillerson ser en åbning for dialog i Qatar-konflikt

Den amerikanske udenrigsminister og tidligere topchef i ExxonMobil, Rex Tillerson, er på besøg i Qatar, hvor han vil forsøge at mægle i konflikten mellem golfstaten og dens naboer.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, er fortrøstningsfuld efter sit besøg i Qatar, hvor han har forsøgt at mægle i konflikten mellem Qatar og fire andre lande i regionen.

"Jeg ser, at der er en vilje til at være mere åbne over for at tale sammen, og det var ikke tilfældet, før jeg ankom," siger han til nyhedsbureauet AP.

Saudi-Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten har i en måned boykottet Qatar. De beskylder blandt andet landet for at støtte terrorisme samt for at have for tætte bånd til Iran.

Tillerson har bedt de arabiske lande om skriftlig at konkretisere de områder, som de mener, at der skal ændres. Udenrigsministeren mener, at nogle af problemerne kan løses ret hurtigt, mens andre vil have lidt længere udsigter.

"Hvis vi kan begynde at have succes, og få taget nogle af problemerne af bordet, fordi vi nu har en måde at komme videre på, så håber jeg, at tingenes tilstand kan blive mere normaliseret," siger han.

De fire lande kræver blandt andet, at Qatar lukker tv-stationen Al Jazeera. Qatar skal også nedtone de diplomatiske forbindelser med Iran, lukke en tyrkisk militærbase og indstille støtten til oppositionsgrupper i andre lande.

Arabiske landes Qatar-boykot vil vare ved og blive udvidet

Arabiske lande modtager svar på deres 13 krav til Qatar

Qatar får kniven på struben med 13 arabiske krav

Dubai lægger hård linje over for Qatar-skibe

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere