ShippingWatch

DFDS bestiller skibe og øger forventninger til investeringer

Bestillingen af to nye fragtskibe (ro-ro) betyder, at DFDS øger sin forventning til investeringer i 2017. Begge skibe skal indsættes i rutenetværket på Nordsøen.

DFDS har indgået en aftale om købet af to nye fragtskibe, der skal leveres i begyndelsen af 2020.

Investeringen i de to nye skibe udgør i alt omkring 1,0 mia. kr., som betales i perioden fra kontrahering til levering, fortæller rederiet i en meddelelse.

Mere end halvdelen af betalingen sker, når skibene bliver leveret. Jinling Shipyard i Kina står for at bygge skibene.

Bestillingen betyder, at DFDS' forventning til investeringer i 2017 øges til 1,8 mia. kr. fra tidligere 1,7 mia. kr.

"Skibene er en del af vores nybygningsprogram, der skal sikre, at vi kan levere den kapacitet, som vores fragtkunder har behov for. Programmet er desuden en del af vores konstante jagt på effektivitetsforbedringer," siger Niels Smedegaard, der er topchef for rederiet, i meddelelsen.

Skibene er identiske med de to skibe, som DFDS indgik aftale om i september sidste år, og som bliver leveret i begyndelsen af 2019.

Skibene kan hver transportere 6700 lanemeter fragt svarende til omkring 450 trailere. Størrelsen af de nye skibe medfører en reduktion af omkostningen og miljøpåvirkningen pr. fragtenhed, fortæller DFDS.

Begge skibe planlægges indsat i DFDS' rutenetværk på Nordsøen.

Kommunikation skal indkapsle kriser for DFDS

"Der er et globalt opsving i gang"

DFDS forventer at forbedre rekordresultat

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere