ShippingWatch

Udpluk af sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Bombetrussel på et Maersk-skib i USA, mangel på containere i Latinamerikas største økonomi og flere EU-landes appel til EU om ikke at røre ved statsstøttereglerne var blandt sidste uges vigtigste historier på Shippingwatch.

En trussel om en bombe på containerskibet Maersk Memphis førte torsdag i denne uge til evakuering af såvel skib som havnen i Charleston på USA's østkyst. De amerikanske myndigheder afblæste senere på dagen bombetruslen.

Trussel om bombe på Maersk-skib fører til evakuering af havn

Myndigheder afblæser bombetrussel mod Maersk-skib

Risk Intelligence: Terrortruslen mod rederier er lav

Foto: ritzau/AP/Eraldo Peres

Eksportører ramt af containermangel

Fødevarer hober sig op på østkysten i Brasilien, og alle led fra eksportører, havneterminaler og pakhuse er ramt af en udbredt mangel på kølecontainere. Rederier som Maersk Line, MSC og Hamburg Süd har flyttet containere til andre regioner i Latinamerika, hvor raterne er højere, lyder vurderingen blandt afskibere i Brasilien over for ShippingWatch.

Brasiliansk milliard-eksport hårdt ramt af mangel på containere

Maersk og Hamburg Süd må vente længe på opsving i Brasilien

Foto: ritzau/Nanna Navntoft

Rør ikke statsstøtteregler

Sammen med Sverige og Holland har den danske transportminister Ole Birk Olesen (LA) appelleret til EU-Kommissionen om ikke at forringe de statsstøtteregler, der eksisterer i dag, endsige blot at gennemgå dem med en kritisk lup.

Danmark til EU: Lad statsstøttereglerne være i fred

PR-foto: Oldendorff

Oldendorff i ny flådeudvidelse

Mens økonomien i den grad er udfordret i mange tørlastrederier, fortsætter det Lübeck-baserede familierederi Oldendorff en voldsom ekspansion af sin flåde. Markedsiagttagere undrer sig over udviklingen.

Tyske Oldendorff i ny voldsom flådeudvidelse

Halvor Sveen, CEO for Maritime & Merchant. PR-foto

Interesse for ny shippingbank

Et halvt år efter etableringen af Maritime & Merchant er den norske shippingbank nu i forhandlinger med rederier og investorer uden for hjemmemarkedet, fortalte bankens CEO Halvor Sveen til ShippingWatch. Især små- og mellemstore rederier viser interesse.

Topchef i norsk shippingbank vil øge lån til udenlandske rederier

 

Knut Ørbeck-Nilssen, CEO, DNV GL - Maritime. PR-foto: DNV GL

Beskeden genopretning af nybygningsmarked

En lav nybygningsaktivitet i de fleste shippingsegmenter var med til at gøre et stort indhug i indtjeningen hos klassifikationsselskabet DNV GL sidste år.

DNV GL venter "beskeden genopretning" af nybygningsmarked

Jan Jacobsen. PR-foto: Monjasa

To års løn til Monjasa-ejer

Monjasa-stifter og medejer Jan Jacobsen fik to års løn med sig, da han forlod bunkerkoncernen efter sin dom i bedragerisagen sidste år. Der er tale om en almindelig opsigelsesperiode, oplyser Monjasa til ShippingWatch, som påpeger, at dommen er anket.

Monjasa-stifter fik to års løn efter bedrageridom

Monjasa har lukket oliesatsning i London

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere