En trussel om en bombe på containerskibet Maersk Memphis førte torsdag i denne uge til evakuering af såvel skib som havnen i Charleston på USA's østkyst. De amerikanske myndigheder afblæste senere på dagen bombetruslen.

Trussel om bombe på Maersk-skib fører til evakuering af havn  

Myndigheder afblæser bombetrussel mod Maersk-skib  

Risk Intelligence: Terrortruslen mod rederier er lav

Foto: ritzau/AP/Eraldo Peres

Eksportører ramt af containermangel

Fødevarer hober sig op på østkysten i Brasilien, og alle led fra eksportører, havneterminaler og pakhuse er ramt af en udbredt mangel på kølecontainere. Rederier som Maersk Line, MSC og Hamburg Süd har flyttet containere til andre regioner i Latinamerika, hvor raterne er højere, lyder vurderingen blandt afskibere i Brasilien over for ShippingWatch.

Brasiliansk milliard-eksport hårdt ramt af mangel på containere  

Maersk og Hamburg Süd må vente længe på opsving i Brasilien

Foto: ritzau/Nanna Navntoft

Rør ikke statsstøtteregler

Sammen med Sverige og Holland har den danske transportminister Ole Birk Olesen (LA) appelleret til EU-Kommissionen om ikke at forringe de statsstøtteregler, der eksisterer i dag, endsige blot at gennemgå dem med en kritisk lup.

Danmark til EU: Lad statsstøttereglerne være i fred

Oldendorff

PR-foto: Oldendorff

Oldendorff i ny flådeudvidelse

Mens økonomien i den grad er udfordret i mange tørlastrederier, fortsætter det Lübeck-baserede familierederi Oldendorff en voldsom ekspansion af sin flåde. Markedsiagttagere undrer sig over udviklingen.

Tyske Oldendorff i ny voldsom flådeudvidelse

Halvor Sveen, CEO for Maritime & Merchant. PR-foto

Interesse for ny shippingbank

Et halvt år efter etableringen af Maritime & Merchant er den norske shippingbank nu i forhandlinger med rederier og investorer uden for hjemmemarkedet, fortalte bankens CEO Halvor Sveen til ShippingWatch. Især små- og mellemstore rederier viser interesse.

Topchef i norsk shippingbank vil øge lån til udenlandske rederier

 

DNV GL

Knut Ørbeck-Nilssen, CEO, DNV GL - Maritime. PR-foto: DNV GL

Beskeden genopretning af nybygningsmarked

En lav nybygningsaktivitet i de fleste shippingsegmenter var med til at gøre et stort indhug i indtjeningen hos klassifikationsselskabet DNV GL sidste år.

DNV GL venter "beskeden genopretning" af nybygningsmarked  

Jan Jacobsen. PR-foto: Monjasa

To års løn til Monjasa-ejer

Monjasa-stifter og medejer Jan Jacobsen fik to års løn med sig, da han forlod bunkerkoncernen efter sin dom i bedragerisagen sidste år. Der er tale om en almindelig opsigelsesperiode, oplyser Monjasa til ShippingWatch, som påpeger, at dommen er anket.

Monjasa-stifter fik to års løn efter bedrageridom  

Monjasa har lukket oliesatsning i London