ShippingWatch

Esvagt forbereder sig på lavere aktivitet i 2017

Den lave oliepris vil fortsat lægge en dæmper på aktivitetsniveauet i 2017, lyder det fra Esvagt i forbindelse med rederiets årsregnskab. Trods tilbagegang på bundlinjen betegnes sidste års overskud som "fair."

Esbjerg-baserede Esvagt kommer ud af 2016 med fald i omsætning og overskud på grund af det lavere aktivitetsniveau i olie- og gasmarkedet.

Vi må derfor forberede os på et aktivitetsniveau, der vil være lavere end i 2016, og hvor vores overskud også forventes at være lavere,

Søren Nørgaard Thomsen, CEO, Esvagt
Og når det gælder den nærmeste fremtid, så forventer offshorerederiet ikke, at 2017 kommer til at byde på bedring i markedet, lyder det fra CEO Søren Nørgaard Thomsen i forbindelse med årsregnskabet for 2016.

Den lave oliepris vil fortsat lægge en dæmper på aktiviteten, lyder det.

"Vi må derfor forberede os på et aktivitetsniveau, der vil være lavere end i 2016, og hvor vores overskud også forventes at være lavere, men med et øje på markedsgenopretning inden 2018. Vi er dog tilfredse med vores fremskridt på offshore vind-markedet, og vi forventer yderligere vækst indenfor dette segment," lyder det fra CEO'en i en meddelelse.

"Acceptabelt niveau"

I betragtning af de svære vilkår for offshore-sektoren, så betegnes overskuddet på 155,4 mio. kr. - en tilbagegang på 36,7 mio. kr. i forhold til 2015 - som "fair" i årsregnskabet.

Det er et stort fokus på omkostningerne og optimeringer af Esvagt-forretningen, der har resulteret i årets overskud lyder det fra rederiet. Og i 2017 vil det fortsat være Esvagts fokus.

"Vi opererer i et marked, der stadig oplever lave aktivitetsniveauer og vanskelige forhold. Vores 2016-præstation er skuffende, men set i forhold til markedsforholdene, er vi på et acceptabelt niveau", siger Søren Nørgaard Thomsen i meddelelsen.

Nedgangen i industrien har også betydet, at Esvagt har taget et kig på behovet for at nedskrive værdien af flåden. Her er rederiet dog nået frem til den konklusion, at der ikke er behov for en nedskrivning, da ledelsen mener, at rederiet er velpositioneret, når markedet vender tilbage igen.

Esvagt opererer en flåde på 42 fartøjer. Rederiet modtog sidste år nybygningen Esvagt Njord, og i 2017 forventes yderligere et skib at blive leveret til rederiet.

Esvagt åbner kontor i København

Esvagt-ansatte går ned i arbejdstid og løn

Esvagt tror på betragtelig markedsandel i offshorevind

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere