ShippingWatch

Hapag-Lloyds aftale med UASC præsenteres i næste uge

Aftalerne mellem Hapag-Lloyd og UASC er skrevet under, og fusionen er dermed på plads efter en udskydelse på næsten to måneder. Flere ting peger på, at onsdag i næste uge er det bedste bud på en offentliggørelse af aftalen.

Hapag-Lloyd og UASC er parate til at præsentere den endelige fusionsaftale mellem de to rederier, efter at offentliggørelsen måtte udskydes med to måneder til udgangen af maj.

Aftalerne er skrevet under, og medarbejderne er orienteret, så det vil efter at dømme ske i næste uge, hvor tirsdag eller onsdag er det bedste bud lige nu. Det skyldes, at torsdag er helligdag i Tyskland og fredag er helligdag i den arabiske verden. Og da Hapag-Lloyd allerede har indkaldt til generalforsamling mandag 29. maj, er der pres på, for at CEO Rolf Habben Jansen kan præsentere en færdig aftale for aktionærerne og offentligheden den dag.

Fusionen bliver dermed den anden, som Hapag-Lloyd deltager i inden for få år, efter at det store tyske containerrederi fusionerede med chilenske CSAV for et par år siden.

Hapag-Lloyd bliver det fortsættende selskab, og hovedkvarteret bliver samlet i Hamburg.

Efter fusionen får Hapag-Lloyd tre dominerende aktionærgrupper. En tysk, en chilensk og en arabisk.

Hapag-Lloyds underskud voksede i første kvartal

Drewry: Spotraterne dykker på Asien-Europa

Nu vil Habben Jansen betale Hapag-Lloyds ejere tilbage

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere