ShippingWatch

Hapag-Lloyds aftale med UASC præsenteres i næste uge

Aftalerne mellem Hapag-Lloyd og UASC er skrevet under, og fusionen er dermed på plads efter en udskydelse på næsten to måneder. Flere ting peger på, at onsdag i næste uge er det bedste bud på en offentliggørelse af aftalen.

Hapag-Lloyd og UASC er parate til at præsentere den endelige fusionsaftale mellem de to rederier, efter at offentliggørelsen måtte udskydes med to måneder til udgangen af maj.

Aftalerne er skrevet under, og medarbejderne er orienteret, så det vil efter at dømme ske i næste uge, hvor tirsdag eller onsdag er det bedste bud lige nu. Det skyldes, at torsdag er helligdag i Tyskland og fredag er helligdag i den arabiske verden. Og da Hapag-Lloyd allerede har indkaldt til generalforsamling mandag 29. maj, er der pres på, for at CEO Rolf Habben Jansen kan præsentere en færdig aftale for aktionærerne og offentligheden den dag.

Fusionen bliver dermed den anden, som Hapag-Lloyd deltager i inden for få år, efter at det store tyske containerrederi fusionerede med chilenske CSAV for et par år siden.

Hapag-Lloyd bliver det fortsættende selskab, og hovedkvarteret bliver samlet i Hamburg.

Efter fusionen får Hapag-Lloyd tre dominerende aktionærgrupper. En tysk, en chilensk og en arabisk.

Hapag-Lloyds underskud voksede i første kvartal

Drewry: Spotraterne dykker på Asien-Europa

Nu vil Habben Jansen betale Hapag-Lloyds ejere tilbage

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere