ShippingWatch

Medie: Norske redere lander vindordrer for over 3 mia kr

Sidste år havde de norske rederier ordrer på havvind for mindst 4 mia. norske kr., svarende til 3,2 mia. kr., ifølge en opgørelse af norske Sysla.

De norske redere sikrede sig sidste år kontrakter på vindopgaver til havs for til sammen mindst fire mia. norske kr., svarende til 3,2 mia. kr.

Det skriver Sysla, som har lavet en opgørelse, hvor mediet oplyser, at den samlede kontraktværdi er baseret på rederiernes egne oplysninger.

Blandt rederier nævnes Eidesvik Offshore samt Siem Offshore gennem datterselskabet Siem Offshore Contractors, der sidste år fandt beskæftigelse indenfor havvind.

Nedgangen i olieprisen de sidste år har markant påvirket de norske offshorerederier, som har oplevet faldende beskæftigelse og lavere indtjening som de afledte konsekvenser.

Det har betydet, at offshorerederierne i Norge på tre år har tabt halvdelen af deres omsætning, lød det for nylig fra Norges Rederiforbunds adm. direktør Sturla Henriksen til ShippingWatch.

Her fremhævede han nicher og andre veje at gå for rederierne i markedet som spinoff-aktiviteter til olien - deriblandt et fokus på vedvarende offshore energiproduktion.

Norske redere: Krise kræver drastiske metoder

Røkke til norske offshorefamilier: I brugte for mange penge

Medie: Offshoreskibe helt ude af norske ordrebøger

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere