Tankrederiet Frontline, der er kontrolleret af John Fredriksen, går nu rettens vej for at blokere DHT Holdings overtagelse af BW Groups flåde på 11 VLCC-skibe, skriver flere medier.

Frontline har tirsdag indgivet en klage til New York Supreme Court, hvor man beder om, at overtagelsen midlertidigt bliver blokeret. Samme dag skulle tankrederiet have forsøgt sig med et tredje købstilbud på DHT Holdings, hvor rederiets aktionærer tilbydes en pris, der ligger 16,7 pct. over aktiekursen. Angiveligt lyder det dog fra Frontline, at DHT's bestyrelse har blokeret købstilbuddet, skriver Tradewinds.

DHT's opkøb af hele BW Groups flåde blev meddelt 23. marts. De 11 VLCC-skibe har en værdi af 538 mio. dollars, og handlen vil blive finansieret med en blanding af kontanter, bankgæld og aktier, lød det på det tidspunkt. Samtidig ville handlen medføre, at BW Group bliver ny storaktionær i DHT, hvor man fremover vil eje 33,5 pct. af aktierne og få to pladser i bestyrelsen.

Frontline har to gange tidligere på året forsøgt at overtage DHT Holdings, men DHT-bestyrelsen har ved tidligere lejligheder betegnet købstilbuddet som utilstrækkeligt.

Oven på det mislykkede købsforsøg lød det efterfølgende, at John Fredriksen ville sælge ud af sine aktier i DHT Holdings. Ifølge Tradewinds lyder det i rederiets klage, at Frontline pt. sidder på 13,4 pct. af aktierne i DHT Holdings, men vil reducere beholdningen til 8,9 pct., hvis handlen med BW Group går igennem.

Fredriksen sælger ud af DHT efter forgæves bud  

Carsten Mortensen skaber VLCC-kæmpe med DHT

Frontline undrer sig over afvisningen fra DHT