ShippingWatch

Krydstogtssæson 2017 slår alle rekorder i København

Det går fortsat kun fremad for antallet af krydstogtsskibe og antallet af passagerer, der kommer til København. Tallene for 2017 viser, at der er tale om et nyt rekord-år.

Antallet af krydstogtsskibe og de passagerer, der strømmer til København, slår alle rekorder i 2017, viser tal som Københavns Havn har offentliggjort.

I år regner havnen med, at 323 krydstogtsskibe vil anløbe havnen i sæsonen, som indledes den 15. april, hvor skibet Aidacara ankommer til København.

Det er en del mere end sidste år, hvor der kom 311 krydstogtsskibe til hovedstaden.

I år vil de 151 være de såkaldte turn-around calls, hvor passagererne på skibene både påmønstrer og går fra borde i København.

COO inden for Cruise & Ferries i Copenhagen Malmø Port, Arnt Møller Pedersen glæder sig over udviklingen, og at der kommer 15 pct. flere passagerer med krydstogtsskib til havnen i år, eller 850.000.

Der er tale om 72 forskellige skibe, der anløber byen, fra 35 forskellige rederier. 55 af anløbene er med de helt store skibe, som fragter mere end 4000 passagerer.

Stigende omsætning i Københavns Havn i 2016

Aarhus Havn vil hente vækst hos konkurrenterne

Danske havnebyer får over en million skibsturister i år

Forsiden lige nu

Shippingindustrien: Vi arbejder aktivt for miljøet

De store shippingorganisationer afviser hård kritik om at forhale arbejdet med bl.a. rederiernes udledning af CO2. Vi spillede en stor rolle i udviklingen af en ny miljøstrategi, fastslår ICS over for ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere