ShippingWatch

Scandlines indsætter ny fragtfærge i Østersøen

Scandlines indsætter ekstra fragtfærge på ruten mellem Rødby og Puttgarden, oplyser rederiet tirsdag.

Scandlines har indsat M/F Kronprins Frederik som fragtfærge på Østersøruten mellem Rødby-Puttgarden, oplyser Scandlines tirsdag. Rederiet havde sidste år en vækst i transport af lastbiler på otte pct. på denne rute.

Kronprins Frederik har hidtil sejlet på ruten mellem Gedser og Rostock. I forbindelse med indsættelsen af to nye hybridfærger på denne rute besluttede Scandlines at beholde Kronprins Frederik og indsætte den som fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden.

Scandlines: Det er ligesom en retssag i Sovjetunionen

I februar i år var Kronprins Frederik gennem en ombygning på skibsværftet Navikon i Swinoujscie i Polen. Her fik den blandt andet monteret to nye agterramper med en længde på hver 12 meter, ligesom der også blev udskiftet i alt 12 tons stål i blandt andet vandballasttankene.

For at færgen kan lægge til i Puttgarden, har to udgravningsskibe siden den 1. marts 2017 fjernet omkring 70.000 m3 sand i havnen.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 mio. passagerer, 3,3 mio. personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Ny Scandlines-færge indleder sejlads med rekord

Scandlines' CEO: KPMG's rapport er evident tåbelig

Scandlines går til modangreb på ministerium med ny rapport

Forsiden lige nu

Shippingindustrien: Vi arbejder aktivt for miljøet

De store shippingorganisationer afviser hård kritik om at forhale arbejdet med bl.a. rederiernes udledning af CO2. Vi spillede en stor rolle i udviklingen af en ny miljøstrategi, fastslår ICS over for ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere