Odfjell ser ud til at fortsætte flådeudvidelsen, idet at det norske tankrederi har indgået en hensigtserklæring med et kinesisk værft om to kemikalietankskibe, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Aftalen, som er på omkring 116 mio. dollars og inkluderer optioner, er indgået med det kinesiske værft Hudong-Zhonghua Shipbuilding og omfatter to fartøjer på 38.000 dwt med 40 tanke i rustfrit stål. De to skibe er i tillæg til tidligere indgåede aftaler med det samme værft omhandlende fire skibe, meddeler selskabet.

"I kombination med øvrige aftaler, vi for nyligt har indgået, vil denne hensigtserklæring dække de fleste af vores behov for fornyelse af Odfjells 'super segregator' kemikalietankskibe," udtaler Kristian Mørch, Odfjells CEO, i meddelelsen.

Det er ikke mere end en uge siden, at det norske rederi tilføjede to kemikalietankskibe til sin flåde som led i selskabets udmeldte ekspansion. Odfjell udnyttede samtidig en købsoption på et tredje skib.

Yderligere underskrev Odfjell i slutningen af februar langvarige charterkontrakter på to nye kemikalietankskibe.

Fra rederiet har udmeldingen været, at man i fremtiden vil drive en flåde på i alt 100 skibe mod omkring 76 fartøjer i dag, som opereres globalt og regionalt.

Odfjell vil drive flåde på 100 skibe  

Rigselskaber ser spirrende tegn på bedring  

Odfjell fortsætter flådeudvidelse med yderligere to tankskibe

Odfjell overtager to nye kemikalieskibe på charter