ShippingWatch

Odfjell indgår aftale om to kemikalietankskibe

Tankrederiet fortsætter arbejdet med at udvide flåden, efter man har indgået en hensigtsaftale til en værdi af 116 mio. dollars med kinesisk værft om to kemikalietankskibe. Det sker, efter Odfjell i sidste uge også tilføjede nye skibe til flåden.

Odfjell ser ud til at fortsætte flådeudvidelsen, idet at det norske tankrederi har indgået en hensigtserklæring med et kinesisk værft om to kemikalietankskibe, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Aftalen, som er på omkring 116 mio. dollars og inkluderer optioner, er indgået med det kinesiske værft Hudong-Zhonghua Shipbuilding og omfatter to fartøjer på 38.000 dwt med 40 tanke i rustfrit stål. De to skibe er i tillæg til tidligere indgåede aftaler med det samme værft omhandlende fire skibe, meddeler selskabet.

"I kombination med øvrige aftaler, vi for nyligt har indgået, vil denne hensigtserklæring dække de fleste af vores behov for fornyelse af Odfjells 'super segregator' kemikalietankskibe," udtaler Kristian Mørch, Odfjells CEO, i meddelelsen.

Det er ikke mere end en uge siden, at det norske rederi tilføjede to kemikalietankskibe til sin flåde som led i selskabets udmeldte ekspansion. Odfjell udnyttede samtidig en købsoption på et tredje skib.

Yderligere underskrev Odfjell i slutningen af februar langvarige charterkontrakter på to nye kemikalietankskibe.

Fra rederiet har udmeldingen været, at man i fremtiden vil drive en flåde på i alt 100 skibe mod omkring 76 fartøjer i dag, som opereres globalt og regionalt.

Odfjell vil drive flåde på 100 skibe

Rigselskaber ser spirrende tegn på bedring

Odfjell fortsætter flådeudvidelse med yderligere to tankskibe

Odfjell overtager to nye kemikalieskibe på charter

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere