Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti vil inden for få uger fremlægge et forslag til en udvidelse af DIS-ordningen for Det Blå Danmark, og partiet vil samtidig anvise en konkret finansiering.

Det skriver partiets erhvervsordfører Hans Kristian Skibby i et indlæg på Finans.dk.

Brian Mikkelsen: Jeg vil interessere mig særligt for DIS  

Det vil fremme vækst og beskæftigelse i hele Danmark, hvis vi indfører en maritim montørordning

— Hans Kristian Skibby (DF), erhvervsordfører
Dansk Folkeparti vil afsætte i alt 110 mio. kr. til en udvidelse af DIS-ordningen (nettoløn, red.) for ansatte ombord på offshorefartøjer og til en maritim montørordning for medarbejdere, der arbejder uden for Danmarks grænser.

"Danske skibe, som udfører offshoreopgaver med konstruktion og reparation af havvindmøller mv., er i dag ikke ligestillet med resten af den danske handelsflåde. Mens sømænd i resten af handelsflåden kan komme på en særlig sømandsskatteordning, gælder det ikke altid, når sømændene arbejder på de nyeste offshoreskibe. Danmarks konkurrenter omkring Nordsøen har alle denne ligestilling mellem skibe inden for deres respektive skatteordninger for søfolk," skriver Hans Kristian Skibby.

Udspil senere på foråret

Også de danske maritime udstyrs- og serviceproducenter skal ifølge Dansk Folkeparti have et løft i forbindelse med vækstplanerne for Det Blå Danmark, hvor regeringens såkaldte vækstteam kommer med et udspil senere på foråret.

"Det vil fremme vækst og beskæftigelse i hele Danmark, hvis vi indfører en maritim montørordning. De danske maritime udstyrs- og serviceproducenter er stærkt afhængige af den viden og erfaring, som de maritime montører opnår gennem deres arbejde ombord, fordi denne viden og erfaring indgår som et vigtigt input i videreudviklingen af virksomhedernes produkter, løsninger og servicetilbud i Danmark. Montørordningen vil bremse udflytningen af denne type jobs og styrke hele Det Blå Danmark," mener Hans Kristian Skibby.

Danske Maritime: Mikkelsen bør også være positiv over for montørordning  

I Danmarks Rederiforening betegner direktør Jakob Ullegaard udspillet fra Dansk Folkeparti som et stærkt signal:

"Det er rigtig glædeligt, at Dansk Folkeparti nu sætter konkret handling bag ordene. At de vil prioritere en udvidelse af DIS til at gælde hele offshore i det kommende vækstudspil er et meget stærkt signal fra regeringens støtteparti. Der er i høj grad også brug for handling, så vi glæder os over politisk villighed i Danmark til at satse på en dansk styrkeposition med arbejdspladser, som gavner hele landet.”

Regeringen får politisk støtte til bedre skattevilkår i Nordsøen  

Leverandører: Skatteordning kan gavne tusindvis af ansatte  

Jesper Lok: Vækstteam skal imødegå shippings kriser