ShippingWatch

Maersk Supply Service afviser olieudslip ved forlis

Maersk Supply Service har præsenteret de franske myndigheder for selskabets rapport om de to supply-skibe, der sank ud for Frankrigs kyst 22. december 2016. Der er ikke observeret olieudslip i forbindelse med forliset, lyder det i rapporten.

Maersk Supply Service har i denne uge præsenteret en rapport for de franske myndigheder om de to skibe, der sank ud for Frankrigs kyst 22. december.

Det skriver den franske kystvagt i en pressemeddelelse.

I rapporten slår Maersk Supply Service fast, at der til trods for omfattende skader på vragene ikke er blevet observeret noget olieudslip i forbindelse med forliset.

De to skibe fra Maersk Supply Service sank, da de blev slæbt efter et tredje skib på vej til ophugning i Tyrkiet. Begge skibe ligger nu på havets bund på omkring 140-155 meters dybde. De vil formentlig blive liggende, da deres størrelse gør dem besværlige at bjærge.

De franske myndigheder krævede efter forliset, at Maersk-selskabet skulle levere en rapport, hvor det skulle redegøre for ulykken.

Den Maritime Havarikommission har tilsvarende også åbnet en officiel undersøgelse af ulykken. Den rapport bliver udarbejdet i samarbejde med de franske myndigheder og Maersk Supply Service. Den forventes at blive offentliggjort om ca. et halvt år.

Havarikommission åbner undersøgelse af Maersk-ulykke

Forliste Maersk-skibe fundet ud for Frankrig

To Maersk-skibe er sunket ud for Frankrig

Maersk Supply Service sælger yderligere to skibe

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere