Strakspriserne på containerfragt fra Asien til Nordeuropa faldt endnu en gang i denne uge, og dermed er raterne gået tilbage alle syv uger i 2017.

Det skriver branchemediet Journal of Commerce.

Ifølge mediet faldt prisen for fragt af en tyvefodscontainer (teu) med 55 dollar til 858 dollar i denne uge. Det er kun et halvt så stort fald, målt i dollar, som i uge 6, men alligevel en fortsættelse af trenden til faldende rater.

Siden toppunktet kort før nytår er spotraten på Europa-ruten faldet med mere end en fjerdedel.

Det hører dog med til historien, at raterne fortsat er markant højere end på samme tidspunkt sidste år, hvor det netop overståede kinesiske nytår faldt i begyndelsen af februar.

Dengang skulle man på nuværende tidspunkt blot betale 332 dollar per teu, og i gennemsnit i første kvartal var Nordeuropa-raten på 412 dollar per teu. Der har den i de syv uger hidtil i 2017 i snit trods alt været to en halv gange så høj: 1013 dollar per teu.

Det overordnede rateindeks fra Shanghai Shipping Exchange, det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), faldt for femte uge i træk - denne gang med 6,3 pct.

Asien/Europa-ruterne, hvor A.P. Møller-Maersks containerrederi, Maersk Line, er en dominerende spiller, vejer 20 pct. af det samlede indeks.

Containerrater falder for femte uge i træk

Rickmers Maritimes flåde faldet til under skrotværdi

JP Morgan tror først på shipping efter 2018