ShippingWatch

Containerrater falder for femte uge i træk

SCFI-indekset er nu faldet fem uger i træk, efter det blev til et fald på 6,3 pct. i denne uge.

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, faldt igen denne uge. Dermed er indekset faldet fem uger i træk.

Det viser data fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset, fredag morgen.

Indekset er for uge 7 opgjort til 830,5 mod 886,3 ugen før. Det svarer til et fald på 6,3 pct., og samlet er indekset faldet 16 pct. siden sidste top i uge 2. Før det var der dog en fremgang på 27 pct. over syv uger.

I indekset vejer de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er en dominerede spiller, med 20 pct.

Rickmers Maritimes flåde faldet til under skrotværdi

Diana Shipping fordobler underskud med sats på container

Maersk-skib taber 43 containere i havet

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere